Mainos
Hideo Kojimaa ei mainita Metal Gear Solid: Master Collection Volume 1:n uusissa krediiteissä.

Hideo Kojima – joka poltti sillat Konamin kanssa Metal Gear Solid 5:n kehityksen aikana ja johti siihen, että hän katkaisi suhteet kustantajaan – ei ole mainittu uuden kokoelman krediiteissä.

Sen sijaan kokoelman uusissa krediiteissä kiitetään yksinkertaisesti ”kaikkia alkuperäisen Metal Gear -sarjan työntekijöitä ja faneja”.

Mainos

Tämän ovat vahvistaneet useat pelaajat, jotka ovat saaneet varhaisia kopioita pelistä ja striimaavat sitä Twitchissä.

Kojiman nimi esiintyy edelleen itse peleissä, sillä ne ovat yksinkertaisesti alkuperäisten pelien porttauksia, joihin ei ole tehty juurikaan muutoksia, mutta kunkin pelin kääreissä, jotka sisältävät omat krediittiruudut, ei mainita Kojimaa, eikä David Hayteria tai muita näyttelijöitä.

Kuten aiemmin on kerrottu, pelissä viitataan Kojimaan varoitusviestissä, joka ilmestyy, kun kokoelma latautuu, mutta ei mainita häntä suoraan.

”Tämä peli sisältää ilmaisuja ja teemoja, joita voidaan pitää vanhentuneina”, ilmoitetaan vastuuvapauslausekkeessa.

”Nämä elementit on kuitenkin sisällytetty muuttamatta, jotta säilytetään historiallinen konteksti, jossa peli on tehty, ja luojan alkuperäinen visio.”

Metal Gear Solid: Master Collection Volume 1 julkaistaan 24. lokakuuta Nintendo Switchille, Xbox Series X/S:lle, PS5:lle, PS4:lle ja PC:lle Steamin kautta.

Kokoelma sisältää kolme ensimmäistä Metal Gear Solid -peliä sekä alkuperäiset MSX2-versiot Metal Gearista ja Metal Gear 2:sta sekä NES-pelit Metal Gear ja Snake’s Revenge.

Se sisältää myös muuta lisäsisältöä, kuten digitaalisia graafisia romaaneja, käsikirjoituskirjoja ja mestarikirjoja, joissa on tarina- ja hahmotietoa, strategiaoppaita jokaiseen peliin sekä digitaalisen soundtrackin.

Mainos