Mainos
Hitman-pelisarja uudistui rehellisesti pari vuotta sitten. Episodimainen julkaisu ei kuitenkaan ollut kaikkien mieleen. Hitman 2 jatkaa samalla reseptillä, mutta nyt kaikki skenaariot julkaistaan kerralla.

Hitman 2:n piti alunperin olla toinen tuotantokausi ensimmäiselle episodimaiselle, rebootatulle Hitmanille. IO Interactiven kokemat yhtiömuutosprosessit ja pelaajien nihkeä vastaanotto episodimaiselle pelaamiselle muutti tilanteen kuitenkin sellaiseksi, että Hitman 2 julkaistaan yhtenä könttänä. Luksuspainos pelistä sisältää vieläpä kaikki ensimmäisenkin kauden tasot mukana. Pelattavaa siis riittää.

Miltä peli näyttää toiminnassa? Kurkkaa Respawnin poikain pelisessio tästä:

Mainos

Uudelleen, eri tavalla

Hitman-pelien pointtina on jauhaa samoja muutamia skenaarioita uudelleen ja uudelleen, kokeillen kymmeniä eri tapoja salamurhata annetut kohteet. Kun tämä idea on sisäistetty ja omaksuttu – sekä rauhoituttu ADHD-pelaamistilasta odottelu- ja kärsivällisyystilaan, tarjoaa Hitman 2 täysin ainutlaatuisen pelikokemuksen.

Pelaajan ohjastama Agentti 47 on viivakoodiniskainen palkkatappaja, joka lennätetään eri maailmankolkkiin deletoimaan hyvinvointiyhteiskuntaa väärinkäyttäviä rahanahneita liikemiehiä. Joskus kohteita on yksi, joskus kaksi tai enemmän. Ideana on salamurhata kohteet jäämättä kiinni ja olla tappamatta sivullisia. Koko pelialue on leikkikenttää, jossa vaatteet vaihtuvat ja sattumuksia hyväksikäytetään.

Grafiikka samaa kuin edellisessä

Hitman 2 on grafiikaltaan, mekaniikoiltaan ja pelattavuudeltaan sama kuin edellinen Hitman-peli. Uudistuksia ei ole, sillä peli on tehty alkuperäisen toiseksi kaudeksi. Uutta ovat kuitenkin kuusi uutta kenttää lukuisine yksityiskohtineen. Hitman 2 onkin tavallaan ”Hitman 1.5” ennemmin kuin kokonaan uusi ja puhdas jatko-osa.

Grafiikka on näyttävää, mutta Spoder-Manin ja RDR 2:n näyttämien esteettisten orgasmien jälkeen Hitman tuntuu hieman vanhanaikaiselta. Kaunis se on kuitenkin yleisellä tasolla ja HDR toimii varsin täydellisesti. Animaatioissa olisi ajoittain parantamisen varaa.

Iso miinus on annettava välianimaatioista, joita ei ole animoitu lainkaan. Kuvat on esirenderöity muistuttamaan ns. sarjakuvamaista kerrontaa, mutta se ei valitettavasti toimi. Ratkaisu tuntuu hätiköidyltä, sillä edellisessä osassa välianimaatiot oli tehty huolellisesti.

Miamista Mumbaihin

Koska edellinen Hitman oli niin täyteläinen, on Hitman 2 yhtä koukuttava, viihdyttävä ja mehevä aivopähkinäpeli. Uudet maat, skenaariot ja kartat ovat kerrassaan maukkaita aihioita hauskoille salamurhille.

Itseään voi toteuttaa vapaasti. Kun murhat on suoritettu, voi yrittää tappaa kohteita uudelleen pelin ehdottamien tapojen mukaan. Parasta onkin yrittää tehdä kaikki siten, ettei kukaan huomaa pelaajaa ja tämän kikkailuja. Aina se ei onnistu, mutta tämä luo puolestaan hilpeitä tilanteita, joissa pulssi pärähtää armottomaan tykytykseen.

Pelaajaa lennätetään Miamin moottoriurheilumaailmaan, saksalaiseen vuoristokartanoon, Amazonin viidakoihin huumekartellien ytimeen, Mumbain kaduille, amerikkalaiseen suburbsiin ja Sgailin linnaan. Kaikki skenaariot ovat pullollaan tapoja tappaa, soluttautua ja häiritä npc-hahmoja. Maailma tuntuu elävältä ja uskottavalta.

Vain vähän oikeita uudistuksia

Hitman 2 ei tuo mukanaan muita uudistuksia kuin uudet skenaariot ja pari uutta lelua. Pelimuotoina uusia ovat kaksinpelitilat Ghost Mode, jossa pelaajat pelaavat yhtä aikaa kilpaa samaa palkkamurhatehtävää aikaa ja toisiaan vastaan sekä Sniper Assassin, jossa pelaajat pelaavat yhdessä samaa palkkamurhatehtävää aseenaan ainoastaan kiikarikiväärit.

Näistä Sniper Assassin on selvästi hauskempi. Pelissä saa jopa bonuspisteitä kun ajoittaa kiväärin laukaukset yhtäaikaisiksi eri kohteiden päänmenoksi.

Muilta osin peli on vain kuin iso dlc edelliseen osaan nähden. Mikäli alkuperäinen Hitman vei sydämesi, on Hitman 2 herkullinen jatke edelliseen, jonka parissa viihtyy taatusti. Mikäli ensimmäinen Hitman-rebootti on kononaan pelaamatta, kannattaa asiasta innostuvan hankkia suosiolla koko ultimaattipakkaus, jotta saa myös alkuperäiset kentät ja lisäosat mukaan. Jos Hitman 2:lta odottaa suuria uudistuksia, joutuu pettymään.

Vaikka uudistuksia ei olekaan, oli ensimmäinen osa niin hyvin tehty, ettei pelillisiä uudistuksia juuri osaa kaivatakaan. Mekaniikkaa olisi toki voinut sulavoittaa ja hahmoanimaatoita parannella sekä grafiikkaa muutenkin kohentaa, mutta mikäli pelimoottori ei taivu moiseen, ei niiden perään kannata itkeä. Hitman 2 on silti loistavaa ja ainutlaatuista viihdettä, joka vie helposti mennessään. Hitman 2 on parasta pienissä vartin tai tunnin sessioissa. Kentillä on roimasti uudelleenpeluuarvoa, eikä kaksinpeli pahenna asiaa.

Hitman 2 on loistava, kärsivällisyyttä vaativa salamurhapeli, jossa taktikointi ja ennakkosuunnittelu on kaikki kaikessa. Räiskiäkin voi, mutta se ok tylsin tapa pelata.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hitman 2
90 %
Edellinen artikkeliMissä pelissä on suurin kartta ja miten suuria ne ovat suhteessa Eurooppaan? Katso havainnoiva video
Seuraava artikkeliTätä et voi enää tehdä Farming Simulator 19 -pelissä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
hitman-2-arvostelu-ps4Vaikka uudistuksia ei olekaan, oli ensimmäinen osa niin hyvin tehty, ettei pelillisiä uudistuksia juuri osaa kaivatakaan. Mekaniikkaa olisi toki voinut sulavoittaa ja hahmoanimaatoita parannella sekä grafiikkaa muutenkin kohentaa, mutta mikäli pelimoottori ei taivu moiseen, ei niiden perään kannata itkeä. Hitman 2 on silti loistavaa ja ainutlaatuista viihdettä, joka vie helposti mennessään. Hitman 2 on parasta pienissä vartin tai tunnin sessioissa. Kentillä on roimasti uudelleenpeluuarvoa, eikä kaksinpeli pahenna asiaa.