Mainos

Hobitti – odottamaton matka -elokuva saa maailman ensi-iltansa 12. joulukuuta.

Peter Jacksonin vaatimana elokuva on kuvattu 48 fps -tekniikalla normaalin 24 fps sijaan. 3D 48-hi-frame tarkoittaa entistä "parempaa" ja "liukkaampaa" kuvaa, joka hehkutuksen mukaan saa 3D:n näyttämään entistäkin paremmalta. 

Mainos

 

Naikkonen

 

High-frame -tekniikkaa haikaillaan myös Suomen elokuvateattereiden Hobitti-näytöksiin. Teattereiden laitteistoja ei tarvitsisi uusia, mutta vanhaa tekniikkaa tulisi kuitenkin päivittää. Finnkinon markkinointivastaava Taina Rupponen ei vielä kommentoi asiaa medialle, mutta kertoo, että asiasta järjestetään medialle tiedotustilaisuus loppusyksystä.

 

Laakso

 

Jos uusi tekniikka saadaan myös Suomen elokuvateattereihin on elokuvasta mahdollisesti nähtävillä monta eri versiota, perinteinen 2D, 3D ja 3D-hi-frame. Tällä hetkellä 2D-elokuvien lippujen hinnat pyörivät 10 euron kieppeillä ja 3D-versioiden 13 euron pinnassa. Uusi formaatti olisi ehkä myös katsojalle kalliimpi vaihtoehto. Olisitko valmis maksamaan Hobitti-saagan ensimmäisen osan näkemisestä 3D-high-framena vaikkapa 15 euroa?

 

Teksti: Susanna Saarela
Kuvat: New Line Cinema, Time Warner

 

 

Mainos