Mainos
Lumienkeleitä, narskunaa kenkien alla, karuja jäisiä maisemia ja tappavampia uusia vihollisia. Horizon Zero Dawnin toistaiseksi viimeiseksi jäävä The Frozen Wilds -lisäosa tarjoaa lisää pelattavaa pääpelin kanssa, oivalla ja kauniilla sivupolulla.

The Frozen Wilds tarjoilee päälle kymmentuntisen lisäkkeen Horizon Zero Dawnin maailmaan. The Cut on todella karun kaunis lumisine maisemineen ja keskellä suhteellisen isoa uutta pohjoista aluetta seisoo pahaenteinen tulivuori. Tekemistä ja puuhaa riittää uusien ja palkitsevimpien lisätehtävien muodossa. Frozen Wilds sijoittuu Horizonin tarinan loppupäähän, muttei kuitenkaan ole pelin jälkeiseen aikaan suunnattu. Hahmon kannattaa olla ainakin levelillä 30, jotta The Cutissa ei ottaisi turpaan huolella.

Frozen Wildsin myötä Aloy saa yhden uuden haaran kykypuuhunsa. Uudet skillsit antavat lievää helpotusta Horizonin taittamiseen ja taidot ja uudet aseet voi raahata mukanaan myös pääpelin puolelle.

Mainos

Daemon-viholliset ovat kuin korruptoituneet viholliset pääpelistä, mutta paljon vahvempia ja tappavampia. Jopa levelillä 35 elämä The Cutissa tuntuu vähän väliä olevan hiuskarvan varassa, ja massiivisia vihollisia kuhisee totta kai juuri siellä, minne Aloyn pitäisi hiiviskellä.

The Cut on ottanut inspiraatiota Yellowstonen kansallispuistosta, ottaen toki hieman taiteellisia vapauksia. Luminen maisema ja Aloyn kommentointi kylmyydestä istuu hyvin pelin meininkiin ja lisäke tuntuu mukavalta, joskaan ei mitenkään peliä mullistavalta lisältä.

NPC-hahmojen MoCap on tällä kertaa paljon parempi, harmi ettei tämä kanna pääpelin puolelle. Uudet viholliset tuntuvat myös pysyvän vain Frozen Wildsin alueella, mikä sekin on vähän harmillista.

Mikäli Horizon Zero Dawn kutkuttelee vielä ja pelattavaa kaipailisi lisää, on The Frozen Wilds pakollinen hankinta. Jos taas alunperinkin peli oli kokemuksena väsynyt, ei Frozen Wilds muuta sitä millään tavalla.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
87 %
Edellinen artikkeliX-Men hyppää scifistä kauhuun – keväällä tulevan elokuvan päähenkilöt julki
Seuraava artikkeliRainbox Six Siege saa lisäystä – Operaatio valkoinen kohina esittäytyy teaserilla
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
horizon-zero-dawn-the-frozen-wildsMikäli Horizon Zero Dawn kutkuttelee vielä ja pelattavaa kaipailisi lisää, on The Frozen Wilds pakollinen hankinta. Jos taas alunperinkin peli oli kokemuksena väsynyt, ei Frozen Wilds muuta sitä millään tavalla.