Mainos
House Flipper 2 pistää pelaajan siivoamaan ja remppamaan huonokuntoisia asuntoja. Yksinkertainen premissi houkuttelee ostoksille, mutta onko kyseessä avaimet käteen paketti, vai myydäänkö peli purkukuntoisena? 

Toisen paska on toisen ruusutarha. Purkukuntoinen kämppä voi olla helmiä sioilta oikein laitettuna ja rempattuna. House Flipper -pelin jatko-osa House Flipper 2 ei kuitenkaan ole verenmaku suussa rahan perässä juoksemista, vaan enemmän zeniläisyyden juhlaa.

House Flipper 2 nojaa edeltäjänsä tavoin samaan alkukantaiseen viettiin kuin PowerWash Simulator; on erittäin tyydyttävää kun sotkuisesta tulee siistiä.

Mainos

Löytyykö House Flipper 2:sta hyvä peli wax-on, wax-off -runkuttelun lisäksi?

Remppaa tai kuol…e tylsyyteen

Pelin alussa pelaajan nimeämä remppasankari saa vanhemmilta huonokuntoisen asunnonrämän rempattavaksi. Rahaa pitäisi remppailuun saada. Onneksi netti on pullollaan ihmisiä, jotka sotkevat, mutta eivät siivoa jälkiään.

Kampanjatilassa kentistä löytyy tehtäväalueet, joissa pitää putsata pintoja, siivota roskia, maalata seiniä, ostaa ja myydä huonekaluja, purkaa seinää, rakentaa seinää sekä laittaa uudet pinnoiteet. Jokaista tehtävää seuraa yksinkertainen paineeton tehtävänsuoritus. Tikittäviä kelloja ei House Flipper 2:sta löydy, vaan puuhasteluun voi käyttää sen ajan mitä itse haluaa.

Tähän pussiin roskat, ei oksennusta.

Yksinkertaisen toimivaa

House Flipper 2 on yksinkertaisista toiminnoista koostuva peli. Harjatyökalulla nappia pohjassa painamalla putsataan tahroja. Roskapussityökalulla nappia kliksuttelemalla kerätään roskia, nappia pohjassa painamalla suljetaan roskapussi ja pohjassa painamalla heitetään pussi kauemmas. Ikkunalastalla hinkutellaan ohjaten ees ja taas pintaa pitkin, sotkua siivoten. Imurityökalulla nappia pohjassa painamalla pienemmät roskat katoavat imurin kitusiin ja niin edelleen.

”pelaajan ei tarvitse etsiä neulaa heinäsuovasta”

Jatko-osaan on edeltäjäänsä nähden lisätty Flipper Sense, joka korostaa napin painalluksella kulloiseenkin työkaluun liittyvät tehtävät alueella. Tämä auttaa entisestään vähentämään stressiä, kun pelaajan ei tarvitse etsiä neulaa heinäsuovasta.

Peli palkitsee myös erilaisilla taitopisteillä pelaajaa usein suoritetuista tehtävistä. Näillä taitopisteillä saa sitten suoritettua putsausta vähän nopeammin, pystyy liikkumaan tavarat kourassa vähän nopeammin ja niin edelleen. Kokonaisuutena pelissä on rauhallinen tunnelma ja toimiva ”vielä vähän, vielä vähän” -koukutus.

Kampanjatilan lisäksi pelistä löytyy mod.io:n kanssa kytköksissä oleva Sandbox-pelitila, jossa pelaaja pääsee rakentamaan sellaisen kämpän kuin haluaa vailla paineita rahasta. Unelmakämpän lisäksi pelaaja voi suunnitella kampanjatilan kaltaisia remppakohteita muille jaettavaksi.

Itse tehdyt kohteet lisäävät varmasti pelin kestoa, sillä aina löytyy jotain pelattavaa. Harmillisesti toisin kuin kampanjatilassa, jossa pikku hiljaa esitellään uusia välineitä, ei ainakaan tätä kirjoittaessa sandbox-pelitilan rakentelupuolelta löydy mitään tutorialintapaista. Kaikki on heti auki ja mitään ei juurikaan selitetä. Tämän ylenkatsominen on todella valitettavaa, sillä se syö potentiaalisia sisällöntekijöitä teknisen kynnyksen noustessa vastaan.

Mahtuisikohan seinille vielä muutama animejuliste?

Grafiikat ja äänet?

House Flipper 2:n äänimaailmaan kuuluu asiakkaiden sympaattiset puhelut kampanjatilassa, remppaamisen keveät äänet, sekä hyväntuulinen musiikki taustalla. Tunnelma on rauhallinen ja kutsuva.

Visuaalisesti peli parantaa ulkonäköään esiosaansa nähden, ja näyttää jopa ihan salonkikelpoiselta.

Peli pyörii pelattavasti, joskaan ei sulavasti Steam Deckillä Steam Deckiä varten viilatulla graafisella asetusvalinnalla. Kokonaisuus on kelpo indietä.

UV-valot piiloon, tyttöystävä saapuu.

Kannattaako ostaa?

House Flipper 2 sopii tämäntyylisistä peleistä pitäville ja rauhaa kaipaaville. Sen Sandbox-pelitila olisi kaivannut Youtube-videoita parempaa tutoriaalia esittelemään toimintoja. Tälläisenään se jää turhan isoksi kakuksi tavan remppaajalle nakuteltavaksi. Tästä huolimatta iso suositus tälle hyvän mielen ja mielenrauhan pelille!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
House Flipper 2
80 %
Edellinen artikkeliBAFTA-peligaala palkitsee vuoden parhaat pelit – tässä ehdokkaat
Seuraava artikkeliElden Ring -pelin ensimmäinen lisäosa saattaa tulla helmikuussa
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
house-flipper-2-arvosteluHouse Flipper 2 parantaa melkeinpä kaikkea esiosaansa nähden ja onnistuu yksinkertaisilla toiminnoillaan koukuttamaan pelaajan. Kuka olisi uskonut, että siivoaminen voi olla näin hauskaa?