Huawei Honor 10 -arvostelu – Hyvät mobiilipelitehot huokeampaan hintaan

Mainos
Kun tilin saldo ei ylitöistäkään riippumatta riitä ylihinnoteltuun iPhone X -amerikkalaisihmeeseen, saa noin 400 euron hinnalla itselleen Honor 10:n, joka vastaa ulkonäöllisesti iPhone kymppiä ja omaa kameran, jota ei edes kalliimmista malleista löydy.

Honor-telekommunikaatioviestimet aloittivat premium-osastoharppauksensa Honor 8 -puhelimen myötä. Samalla linjalla jatkettiin ysin kanssa, mutta kymppi kehittää luuria jälleen askeleen eteenpäin.

Mikä siellä heijastelee?

Puhelimen ulkokuorta komistaa jo aiemmistakin malleista tuttu monikerroksinen lasipinta, joka saa puhelimen kimaltelemaan erittäin näyttävästi eri valoissa. Värejä ovat vihreänsininen, sininen, harmaa sekä tylsä musta.

Mainos

Etupuolella puhelin noudattelee iPhone X:n linjoja  – sillä poikkeuksella, että sormenjälkitunnistin on soikio ja se on upotettu lasin alle. Yläosan  ”aurinkolipan” voi joko pitää esillä iPhonen tyyliin tai piilottaa kokonaiseksi mustaksi palkiksi. Tällöin puhelimen resoluutio hieman pienenee.

Resoluutiosta puheenollen; oletusresoluutio näytölle on 2280×1080 pikseliä, mutta virransäästöominaisuuden ollessa päällä resoluutiota saatetaan muuttaa 1520×720-kokoon. Adaptoituvan kuvakoon voi kuitenkin kyteä myös pois päältä.

Rauta ja softa

Hintakin sen jo kertoo, ettei puhelimen rautapuoli ole aivan supertietokonetta vastaava, mutta se jaksaa vaivatta pyörittää uusimpia peruspelejä ja videoita. Useamman sovelluksen yhtäaikainen päälläolo kuitenkin saattaa hidastaa sovellusta vaihtavan animaation kuvanopeutta.

Softapuolella käytössä on tuttuun tapaan Androidin päälle rakennettu Emui, joka omaa oman valikkorakenteensa, mutta on hyvin perus-Androidmainen muiltaosin.

Kamera

Honor 10:n parasta paskaa on kamera. Kameroita on edellisten mallien tapaan kaksi, joista toinen keskittyy peruskuvaamiseen ja toinen monokromaattiseen kontrastiin ja yksityiskohtien poimimiseen. Tällä kertaa softapuolella on mukana myös automaattisesti kuvia parantava AI-teköäly, jota mainostetaan voimakkaasti myös kameran taka-osassa. Koska kyseessa on vain softa, on mainos komeaa pintaa pilaava turhake.

#volkswagengolf shot with #honor10

Henkilön Kristian Eloluoto (@rankkarusakko) jakama julkaisu

Kameralla saa jälleen kerran simuloitua järjestelmäkameran aukkoratkaisua, jonka vuoksi omista IG-shoteista saa astetta ammattimaisemman näköisiä. Samoin muita hauskoja sisäänrakennettuja kameraominaisuuksia on niin paljon, että Honor 10:iä voi helposti kutsua valokuvaajan puhelimeksi. Sen kameraominaisuudet ovat helposti markkinoiden veikeimmät.

Edullinen Honor vs kallis iPhone

Missä Honor kymppi sitten häviää sille iPhone X:lle? No tietenkin softassa, mutta myös lasituntumassa, jossa häviävät kaikki muutkin Android-puhelimet. Siinä, missä Honorin hieman muovisen oloinen lasituntuma on liukas, on iPhonen lasissa hieman enemmän kitkaa, joka helpottaa suuresti kirjoittamista. Tätä pientä nyanssia on vaikea huomata, ellei siihen ole tottunut. Mikäli sitä ei kuitenkaan osaa kaivata, ei liukkaammasta lasista ole mitään haittaa.

Kuviin saa syvyyttä kun kaksi kameraa työskentelee 3D-avaruuden kanssa.

Honor 10 on hauska valokuvapuhelin, jonka premium-lookki ja hyvät ominaisuudet ovat varsin kelvolliset käyttöön kuin käyttöön. Sen 400 euron hintalappu tekee puhelimesta varsin houkuttelevan, eikä sitä missään tapauksessa voi haukkua huonoksi. Honor 10 on hauska, edullinen ja pätevä premiumluuri.

Mainos