Mainos
Kilpailu älykellojen markkinoilla on pompsahtanut valtavaan nousuun, jossa kotimaiset urheilukellot ovat auttamattomasti jäämässä alakynteen. Saimme testiin Huawein tuoreimman, joka yllättää kaikilla saroilla.

Aivan kärkeen kun sain Huawei Watch GT 2e -älykellon arviokäyttööni, jouduin täyttämään omituisen arviokappalesopimukseksi sanotun pahvin, joka käytännössä antaa Huaweille oikeuden käyttää vapaasti kellon keräämiä tietoja minusta kuuden vuoden ajan. Onneksi GDPR:n ansiosta voin kuitenki pyytää halutessani kiinalaisia tuhoamaan kerätyn datan. Alkuasetelma muutenkin tiedonkeruukohuissa ryvettyneestä kiinalaisvalmistajan uutuustuotteesta ei siis ollut kovin mairitteleva, mutta välillä sitä on toimittajana uhrauduttava, jotta näemme, mitä kivaa markkinoilla on kansalaisille tarjottavana. Etenkin kun tuoreena arvioverrokkina on puolisentuhatta maksanut Suunto ja tällä tapauksella hintaa on vain noin 180 euroa.

Mainos

Käyttöönotto

Itse tuotteen käyttöönotto on edellistä testikappalettamme, Suunto 7:aa helpompi. Huawei vain käynnistettiin, jonka jälkeen puhelimeen ladataan iOS:lle Huawei Health ja Androidille edellä mainitun lisäksi vielä Huawein pakollinen perussovellus. That’s it, ja kello on käyttövalmis.

Huawei Health -appiin kirjaillaan omat perustiedot; paino, pituus yms. jne. – kaikki mitä kuntoanalyysien laskemiseen tarvitaan.

”Kellon käyttöliittymä on äärimmäisen yksinkertainen, intuitiivinen ja selkeä”

Kaikki analyysit, joita odottaa sopii

Suunto 7 – ja Spartan Sport -kelloja testanneena olen kaivannut uni- ja stressimittareita. Kaikeksi iloksi voin todeta, että Huawei Watch GT 2e -älykellosta löytyvät nämä molemmat. Kaiken lisäksi GT 2e yllättää kaikilla muillakin saroilla harmillisen positiivisesti.

Kellon käyttöliittymä on äärimmäisen yksinkertainen, intuitiivinen ja selkeä. Siinä on vaihdettavat teemat ja se synkronoi kaiken automaattisesti aina kun puhelin on lähellä. Sen akku kestää jatkuvasta askelten ja pulssien mittaamisesta noin viikon ja sen käyttäminen on vaivatonta ja huomaamatonta.

Vertailukohtana mainittakoon, että Suunto 7:n akku kestää noin yhden päivän ja Spartan Sportin akku 2–3 päivää, jos pulssia mitataan vain suorituksessa.

Ei ulkoisesti mikään Rolex

Olen suorastaan rakastunut tähän kelloon. Vaikka se ei ulkonäöllisesti minua hurmaakaan, ovat sen ominaisuudet niin viimeisen päälle mietittyjä ja suunniteltuja, että en kaipaa mitään lisää… paitsi ulkonäköä.

Kellon tuottamat unianalyysit, stressianalyysit, veren happipitoisuuden analyysit, sykkeet, juoksu-, kävely- ja punttitreenianalyysit ovat niin viimeisen päälle kiinnostavia ja tarkkoja, että kello tekee kaiken sen, mitä toivoin Suunnoiltakin. Siinä, missä Suunto jätti tyhjän aukon kehoanalyysiin, antaa Huawei enemmän kuin toivoo.

Lisäksi Huawei Health -sovellus on yksikertainen ja helppo kumppani, josta on kiva katsoa liikunnallisen ja ei niin liikunnallisen päivän analyysit. Erityisen kiehtovia ovat unet ja unenlaadun seuranta – tähän kun ei pääse itse vaikuttamaan, mutta uni kuitenkin vaikuttaa omaan jaksamiseen.

Huawei tikittää rantees.

Kuten jo mainitsin, ei ainakaan testissä ollut Huawei Watch GT 2e ole markkinoiden esteettisin yksilö. Itse kellotaulussa ei ole mitään vikaa. Se on kiiltävä ja musta. Siihen ei tartu sormenjäljet, joten se on aina tyylikäs. Ranneke sen sijaan muistuttaa rupeutuvaa asfaltti-ihottumaa. Pinta on kuitenkin kumimainen ja täysin huomaamaton.

Rannekkeeseen olisin kaivannut jotain hieman fancympaa, mutta eipä kellon hintakaan tosin huimaa.

Hikoillessa juoksulenkillä ranneke valahtaa pikkuhiljaa kohti kämmentä, jolloin mittaaminen on ohjeen mukaan heikompaa. Kelloa siirteleekin hikoillessa neuroottisena rannetta pitkin ylöspäin. Tässä Suunto 7 onnistui paremmin.

Kannattaako ostaa?

Huawei Watch GT 2e -älykello on yllättävää kyllä testaamistani kelloista paras. Sen tuottamat analyysit ovat helposti laajimmat ja kiinnostavimmat. Mittaus on tarkkaa ja analyysien tutkiminen on tehty helpoksi, sillä sovelluksessa avataan selkeästi kaikkien arvojen sisältö tulkitsemisen ja itsensä kehittämisen parantamiseksi.

Pakko myöntää, että tykkään Huawei Watch GT 2e -älykellosta todella paljon. Siinä on yksinkertaisesti aivan kaikki, mitä urheilija tarvitsee.

Mainos