Mainos
VGC:lle kerrotaan, että Nintendon seuraavan konsolin kehityspaketit ovat nyt tärkeimmillä kumppanistudioilla, ja julkaisu on suunniteltu ensi vuodeksi.

Useiden Nintendon seuraavan sukupolven konsolisuunnitelmista perillä olevien henkilöiden mukaan yhtiö julkaisee uuden laitteiston todennäköisesti vuoden 2024 jälkipuoliskolla, jotta varmistetaan, että varastossa on riittävästi tavaraa heti ensimmäisenä päivänä, ja jotta vältetään PlayStation 5:n ja Xbox Series X|S:n kanssa koettujen puutteiden kaltaiset tilanteet.

Vaikka konsolin tarkat yksityiskohdat pidetään tarkasti salassa, VGC:n haastateltavat kertoivat, että seuraavan sukupolven konsolia voidaan käyttää kannettavana Nintendo Switchin tapaan.

Mainos

Kaksi VGC:n haastattelemaa lähdettä vihjasi, että konsoli saattaisi tulla markkinoille LCD-näytöllä kalliimman OLED-näytön sijasta, jotta kustannuksia voitaisiin alentaa – etenkin kun otetaan huomioon, että entistä tarkempien pelien edellyttämä tallennustila kasvaa.

Nykyisessä Switchissä on vain 32 gigatavua sisäistä muistia, kun taas monet nykyisen sukupolven PlayStation- ja Xbox-pelit ovat yli 100 gigatavun kokoisia.

Edeltäjänsä tavoin myös uusi Nintendon konsoli hyväksyy fyysisiä pelejä kasettipaikan kautta, lähteet kertovat.

Muut yksityiskohdat, kuten Switch-pelien taaksepäin yhteensopivuustuki, ovat vielä epäselviä.

Nintendo on sanonut haluavansa muuntaa mahdollisimman suuren osan Switchin yli 100 miljoonan käyttäjän joukosta seuraavaan järjestelmäänsä, vaikka joidenkin kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan ilmaisseen huolensa siitä, että Switch-pelien vanhentunut tuki voisi vaikuttaa negatiivisesti seuraavan sukupolven pelien myyntiin.

Tokiossa toimiva teollisuuskonsultti Dr. Serkan Toto kertoi VGC:lle, että vuoden 2024 konsolin lanseeraus olisi Nintendon kannalta järkevää, sillä Switch-laitteistojen ja -ohjelmistojen myynnin ennustetaan laskevan kaksinumeroisesti tänä vuonna sen jälkeen, kun se on ollut markkinoilla seitsemän vuotta.

– Sanoisin yleisesti ottaen, että Nintendon taloustietoja tarkasteltaessa näyttää selvältä, että vuonna 2024 on uuden laitteiston aika. Laitteiston ennustetaan jo nyt laskevan 16,5 prosenttia kuluvalla tilikaudella edellisvuodesta, kun taas ohjelmistojen miinuksen odotetaan osuvan 15,9 prosenttiin, Toto kommentoi.

– Ainoa tapa estää näitä tappioita paisumasta täysin ensi tilikaudella on uusi laite, ja vuoden 2024 jälkipuolisko kuulostaa minusta realistiselta julkaisuajankohdalta, mies lisäsi.

ReedPopin B2B-pelien johtaja Christopher Dring sanoi VGC:lle, että vuoden 2024 julkaisu sopisi Nintendon historialliseen trendiin tuoda laitteisto markkinoille ”puolivälissä sykliä” verrattuna PlayStationiin ja Xboxiin.

– Alkuperäinen Switch julkaistiin yli kolme vuotta PS4:n ja Xbox Onen jälkeen, mikä osoittautui Nintendolle tehokkaaksi siirroksi. Switch 2:n vuoden 2024 jälkipuoliskon julkaisu olisi lähes neljä vuotta PS5:n ja Xboxin X- ja S-sarjojen jälkeen, joten Nintendon julkaisu olisi samanlainen ’syklin puolivälissä’, hän sanoi.

Jos Nintendo julkaisee Switchin seuraajan lähempänä joulua, Dring sanoi odottavansa syvempää lanseerausvalikoimaa kuin mitä nähtiin ensimmäisen Switchin kohdalla, joka saapui aiemmin sen julkaisuvuonna.

– Vuonna 2017 Nintendo hajautti julkaisunsa, ja iso peli saapui lähes joka kuukausi. Jouluun mennessä yrityksellä oli Mario, Zelda, Splatoon ja Mario Kart, sekä useita pienempiä pelejä, kuten Arms ja Xenoblade, jotka siivittivät konsolia joulun ratkaisevan tärkeän myynti-ikkunan yli.

Havainnekuva.

Toukokuussa Nikkei Asia väitti Nintendoa lähellä olevan lähteen kertoneen, että yhtiön seuraavan konsolin työstäminen näyttää sujuvan ongelmitta.

– Kehitys näyttää etenevän hyvin. Mutta tuotteen lanseeraus tapahtuu aikaisintaan ensi keväänä, lähteet väittivät.

Mainos