Mainos

Maistuisiko metsästäminen, mutta aseenkantolupa on vasta vetämässä tai oikea saalistuskausi on vasta tuloillaan? Ei hätää, metsästys onnistuu nyt myös digitaalisesti.

Yleensä simulaatiopelit ovat nähneet päivänvaloa vain PC:llä, mutta Farming Simulatorin uskomaton konsolimenestys tuo uusia simulaattorikokeiluja myös konsoleille. Hunting Simulator on näistä tuorein.

Mainos

Peli julkaistiin PC:lle jo kuukausi sitten, mutta pienen twiikkailun jälkeen peli on vihdoin myös konsolimetsästäjien ulottuvilla.

Pelin tärkeimmät ominaisuudet ovat 12 täysin erilaista maastoa, erittäin realistiset eläinten käytökset, ja ”tusinoittain” aseita sekä hämäys- ja houkutustarvikkeita. Mikä parasta, pelistä löytyy myös maksimissaan neljän pelaajan yhtäaikainen yhteistyömoninpeli.

Hunting Simulator tarjoaa eläimentappohaasteen toisensa perään. Uramuodossa pelaaja valitsee tussarin sekä tähtäimen ja lähtee kaatamaan karvakasoja. Aluksi kohteena on vain yksi peura tai vemmelsääri, mutta pian murhamäärät kasvavat ja metsältä on tuotava pussillinen joulukalkkunaa.

Pelin kaikki kartat, aseet, tähtäimet ja tarvikkeet ovat aluksi lukittuja. Kaikki avautuu yksitellen, muutaman tehtävän päätteeksi. Kaikkea ei siis pääse kokeilemaan ennen kuin koko massiivinen to-do-lista on suoritettu onnistuneesti.

”Kaikki tehtävät ja kartat ovat lukittu kunnes ne avataan yksitellen uramuotoa jyystämällä”

Pelaaja voi valita itselleen options-valikosta hahmon viidestä vaihtoehdosta. Tyrkyllä on komea action-man, pari kaunista naista, American Cowboy sekä pulleaviiksinen ”Rane”. Hahmon voi vaihtaa uudelleen koska tahansa, mutta pääsääntöisesti pelaaja pelaa aina samalla ampujalla.

Päävalikosta voi myös valita yksittäisen metsästystehtävän, mikäli kokonainen uramuoto ei napostele. Kaikki tehtävät ja kartat ovat kuitenkin lukittu kunnes ne avataan uramuotoa jyystämällä.

Itse pelaaminen on toimivaa. Ainoa miinus tulee strafe-liikkumista, joka ei ole lainkaan niin sujuvaa kuin Call of Duty – tai Battlefield-tyyppisissä ensimmäisen persoonan räiskinnöissä. Muutoin kaikki fps-pelien tähtäys- liikkumisominaisuudet ovat samat ja toimivat.

Pelaaja voi myös vaihtaa kuvakulman kolmanteen persoonaan R1-nappia painamalla. Kolmannen persoonan kuvasta eläinten jäljittäminen on huomattavasti helpompaa, sillä näkyvyys on suurempi.

 

Hunting Simulator on arcademainen simulaatio. Se ei pakota pelaajaa odottamaan tunti kaupalla punkkien syömän heinikossa, sillä eläinkuntaa on metsä pullollaan. Tästä peli onkin saanut kritiikkiä, mutta myös kiitosta. Muilta osin peli noudattaa simulaation kaavaa. Eritoten eläinten reaktioihin ja käytökseen on panostettu, joka tuo mukanaan hauskoja ja yllättäviä reaktioita.

Hunting Simulator on konsolipelaajille räätälöity simcade, jonka hyvä pelattavuus, kelvolliset grafiikat ja holtittoman pitkä tehtävälista pitävät huolen, että pelaaminen on kivaa ja tehtävää pitkäksi aikaa. Hunting Simulator ei ole täydellinen, mutta se on hauskaa ja rentouttavaa, kunhan pelailee vain erän tai kaksi päivässä. Kavereiden kanssa pelatessa, kaikki on sata kertaa hauskempaa. Paikallisen kaksinpelin puute kuitenkin syö pisteitä. Jalkajousesta ja tavallisesta jousipyssystä plussaa!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hunting Simulator
60 %
Edellinen artikkeliUltra Street Fighter II: The Final Challengers -arvostelu (Nintendo Switch)
Seuraava artikkeliNämä vanhemmat jatko-osaleffat on syytä nautiskella tänä kesänä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
hunting-simulator-arvostelu-jahtaa-ja-teurasta-suloisia-porroelaimia-luonnonkauniissa-ymparistoissaHunting Simulator on konsolipelaajille räätälöity simcade, jonka hyvä pelattavuus, kelvolliset grafiikat ja holtittoman pitkä tehtävälista pitävät huolen, että pelaaminen on kivaa ja tehtävää pitkäksi aikaa. Hunting Simulator ei ole täydellinen, mutta se on hauskaa ja rentouttavaa, kunhan pelailee vain erän tai kaksi päivässä.