Mainos

Batman vastaan Teräsmies, Jokeri vastaan Kissanainen – tuttu kaava, uudet grafiikat ja paranneltu tuntuma. Injustice 2 ottaa ison askeleen edeltäjästään.

Injustice 2 tuo DC Comicsin kovanaamat rähisemään keskenään uuden tarinan siivittämänä. Kyllä, tarinan. Tarina on isossa roolissa, jopa 15 kohtauksen voimin, joissa katsotaan juonta kuljettavia koukeroita enemmän kuin hakataan vastustajia. Tarina on paikoitellen ihan kiehtovakin, vaikka lopulta jääkin kovin yhdentekeväksi. Visuaalisesti se on kuitenkin varsin kaunis ja hienosti toteutettu.

Mainos

Uusi Injustice näyttää huikealta. Erityiskiitos on annettava hahmojen kasvoista, jotka tekevät todella paljon pelin uskottavuudelle. Samoin maisemat ja hahmojen asusteiden yksityiskohdat ovat hökellyttävän tarkkoja.

Grafiikka renderöidään PS4 Pro:lla ja 10-bittisillä näytöillä varustettuihin pc-tietokoneisiin HDR-väreillä, joiden ansiosta grafiikka näyttää vieläkin paremmalta. Sävyt ovat monipuolisemmat ja musta on todella mustaa. HDR:ää pääsee vieläpä itse säätämään.

Samoin äänistä on annettava täydet pisteet. Jokainen asia on huomioitu eikä sampleissa tai musiikissa ole oikaistu missään. Surround-miksaus hivelee aisteja.

”timanttitason kalsareita ei voi pukea ennen kuin hahmon oma kehityskaari on huipussaan”

Pelattavuus on parantunut sekä ensimmäisestä Injustice-pelistä, että myös edellisestä Mortal Kombat X:stä. Taistelut ovat nyt entistä vikkelämpiä ja pelattavuus on tarkempi. Viiveitä ei ole, joten jokainen virheliike on pelaajan oma moka.

Kombot ovat suhteellisen yksinkertaisia ja mahdollista oppia, mutta kaikki on tehtävä tarkasti. Peli antaa mahdollisuuden myös vieläkin pikkutarkempaan näppäinkomenteluun, mutta tällöin on syytä varmistaa, että myös vastustaja käyttää samoja asetuksia.

Hahmojen ja taisteluareenojen lisäksi uusina ominaisuuksina nähdään lukuisten pelimuotojen lisäksi myös hahmojen muokkaus sekä asujen keräily. Tälle sektorille osuvat myös pelin mikromaksut. Pelaaja voittaa otteluista kuutioita, joita purkamalla ansaitsee hahmoille uusia asuja ja ominaisuuksia. Ne voidaan aktivoida vasta tietyillä tasoilla, joten timanttitason kalsareita ei voi pukea ennen kuin hahmon oma kehityskaari on huipussaan.

Injustice 2 on niin hiottu taistelupeli, että sen parissa palaa tunnit huomaamatta. Pelattavuus on niin hyvä, että jatkuvasti tekee mieli pelata vielä yksi ja sitten vielä yksi matsi.

Ärsyttävänä asiana pidettäköön Jared Leton näköistä Jokeria, joka vie alkuperäiseltä hahmolta kaiken särmän. Ei Jokerin kuulu näyttää komelta poptähdeltä. Ei vain kuulu!

Toisena harmituksena on kritisoitava kahta maksullista hahmoa, jotka on pakko ostaa erikseen mikäli mielii kerätä kaikki pelin trophyt tai saavutukset. Maksumuuria ei saisi olla jo valmiiksi täysihintaisessa pelissä. Lisäosat ovat erikseen, mutta perussisältö tulisi kuulua kaikille tuotteen ostaneille. Eihän autokaan myydä ilman tuulilasia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Injustice 2
90 %
Edellinen artikkeliLegendaarinen Bond-tähti Roger Moore on kuollut
Seuraava artikkeliRed Dead Redemption 2:n julkaisuaikataulu tarkentui ja syy lykkäykseen selvisi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
injustice-2-arvosteluInjustice 2 parantaa lähes jokaisella osa-alueella niin Injustice 1:stä kuin uusimmasta Mortal Kombatistakin. Injustice 2 on erittäin laadukas kahakkapeli, jota voi suositella lämpimästi.