Mainos
Koronapandemian seurauksena puolijohteet – kriittiset osat, joita tarvitaan mm. konsoleiden, puhelimien ja autojen tietokoneiden valmistamiseen loppuivat kesken.

Sen seurauksena uudet konsolit ovat edelleen vaikeasti ostettavia. Sama koskee näytönohjaimia, emolevyjä ja muita tietoteknisiä laitteita.

Intelin toimitusjohtajan, Pat Gelsingerin mukaan PlayStation 5:n, Xbox Series X:n sekä näytönohjainten saatavuuspula jatkuu vielä vuoden 2023 jälkeenkin.

Mainos

Gelsingerin mukaan pula jatkuu, koska tärkeimmät komponentit eivät ole niin helposti saatavilla kuin toivottiin, mikä tarkoittaa, että siruja ei valmisteta tarpeeksi kysynnän tyydyttämiseksi.

Konsolivalmistajat ovat kamppailleet myös varastopulan kanssa jo yli kaksi vuotta sen jälkeen, kun COVID-19-pandemia sulki välttämättömät toimitusketjut ja pelilaitteiden kysyntä lisääntyi merkittävästi maiden rajoittaessa liikkumista karanteenien muodossa.

Syyskuussa Xbox-pomo Phil Spencer sanoi, että konsoleiden toimitusongelmat jatkuvat vuoteen 2022 asti.

Spencer kertoi The Wrapille, että sirujen puute ei kuitenkaan ollut ainoa asia, joka esti Microsoftia saamasta niin monta Xbox Series X/S -konsolia kauppojen hyllyille kuin se haluaisi.

Mainos
Edellinen artikkeliTänään tv:stä elokuva, jonka pääosatähti oli juuri lopettanut uransa ennen koekuvauksia
Seuraava artikkeliSupersuosittu e-sports- ja moninpelitapaus saa mobiiliversion