Intelin tutkijat tekivät GTA V -pelistä oikeasti fotorealistisen

Mainos
Grand Theft Auto V on modaajien taivas. Ei ehkä tekniseltä helppoudeltaan, vaan lopputulemaltaan avoimen maailman hiekkalaatikkona.

Internetiin on julkaistu toinen toistaan hienompia ”realistisia” grafiikkamodeja, jotka parantavat alkuperäisen PS3-grafiikan nykypäivän tasolle. Uusimpana tulokkaana on säteenseurantaa hyödyntävät modit mm. NaturalVision Evolved ja siihen kuuluvat shader-paketit.

Mainos

Edellä mainitut eivät kuitenkaan pääse oikeasti fotorealismiin. Sen sijaan Intelin tutkijat Stephan R. RichterHassan Abu AlHaija ja Vladlen Koltun selvittivät, miten pelistä oikeasti tehdään fotorealstinen – eli saman näköinen kuin vaikkapa autojen liikennekameroiden tuottama jälki on.

Tähän päästäkseen tarvittiin useita referenssivideoita, joista tekoäly analysoi värit, varjot ja heijastukset uusiksi. Parasta on, että pelin tekstuureihin ei tarvitse koskea, sillä kyseessä on jälkituotantofiltteri, joka renderöidään pelin päälle.

Oheinen video syväsukeltaa teknologiaan ja hämmästyttää lopputulokseltaan. Lisää aiheeseen voi syventyä myös täällä. Itse koodiin pääsee käsiksi tästä.

Mainos