Iron Man -hahmon piti saada oma pelinsä Just Causen tekijöiltä – homma meni kuitenkin puihin

Mainos
Just Cause -pelisarjastaan tuttu kehittäjä Avalanche Studios työskenteli Iron Man -pelin parissa kaksi vuotta ennen kuin se peruttiin, yhtiön toinen perustaja Christofer Sundberg paljasti.

Sundberg, joka jätti Avalanchen vuonna 2019 ja perusti uuden Liquid Swords -nimisen studion, puhui keskeytetystä projektista MinnMaxin haastattelussa.

Hänen mukaansa avoimen maailman nimike peruttiin noin vuonna 2012, parin vuoden kehitystyön jälkeen.

Mainos

Disney ja Marvel halusivat tiettävästi, että Avalanche lisäisi henkilöstöä nopeasti, jotta peli saataisiin valmiiksi nopeammin kuin alun perin suunniteltiin, mutta Sundberg sanoi, että suostuminen tähän olisi ”rikkonut studion täysin”.

– Olin aivan sekaisin loppuvaiheessa. Se oli niin, että lyhentämällä kehitysaikaa, kasvattamalla budjettia, meidän olisi pitänyt palkata 70 tai 80 ihmistä tiimiin, jolle minun olisi pitänyt löytää uusi projekti. Mutta kehitysaikaa oli lyhennetty niin paljon, että se oli mahdotonta. Se olisi rikkonut studion täysin, jos olisimme suostuneet siihen, Sundberg kertoi.

– Ja kun alkuperäisestä suunnitelmasta leikattiin yksi vuosi kehitysaikaa, se olisi tarkoittanut, että minulla olisi ollut yksi vuosi vähemmän aikaa löytää uusi projekti suurelle kehitystiimille, mikä olisi ollut mahdotonta, ja kaikkien näiden kehittäjien palkkaaminen olisi ollut täysi painajainen, joten näin oli parasta, mies summaa.

Sundberg kuvaili peliä edelleen ”hyvin sotkuiseksi projektiksi, josta olisi voinut tulla todella, todella hyvä”.

Vaikka pelaajat olisivat voineet ”lentää minne tahansa”, Sundbergin mukaan peli olisi keskittynyt lähitaisteluun, kuten Iron Manin repulsoreiden käyttämiseen hahmojen lyömiseen seinien läpi.

Eräs arvostettu alan sisäpiiriläinen väitti hiljattain, että Electronic Arts voisi tehdä yksinpelattavaa Iron Man -peliä vielä julkistamattoman Black Panther -pelin lisäksi.

Avalance Studiosin Just Cause -pelit ovat avoimen maailman räiskintöjä, joissa on Iron-Man ja Spider-Man-henkisiä viboja:

Mainos