Iron Sky The Coming Race -elokuvalla tavoitteena kansainvälinen menestys – virallinen traileri julki

Mainos

Pitkään ja hartaasti työstetty Iron Sky The Coming Race -elokuva saapuu Suomen valkokankaille tammikuun 16. päivänä. Tänään julkaistu traileri tarjoilee esimakua tulevasta – luvassa on dinosauruksia, toimintaa, huumoria ja pähkähullu tarina seikkailun ytimessä.

Elokuvan ohjaajaa, Timo Vuorensolaa jännittää elokuvan vastaanotto.

– Viimeiset kuusi vuotta olemme työstäneet tätä elokuvaa, ja nyt on aika potkaista lapsi ulos pesästä ja katsoa mihin rahkeet todella riittävät, ohjaaja kommentoi.

Mainos

Elokuva tavoittelee maailmanlaajuista levitystä. Ensimmäiset kalenteriin naulatut elokuvateattereiden ensi-illat ovat Suomessa 16.1., Tanskassa 21.2., Ruotsissa 22.2., Norjassa 15.3. sekä Saksassa 21.3., Sveitsissä 21.3. ja Itävallassa 22.3. Näiden lisäksi elokuva on myyty mm. Puolaan, Ranskaan, Isoon-Britanniaan, Kiinaan, Koreaan ja Japaniin.

– Tavoitteemme on ottaa loikka eteenpäin Iron Skyn kanssa, niin sisällöllisesti kuin levityksellisesti. Aktiivinen yhteistyö fanien kanssa mahdollistaa yhteisöllisten elokuva-tapahtumien rakentamisen ensi-iltojen yhteyteen ja parantaa mahdollisuuksia löytää elokuvallemme elokuvateatterijakelu yhä useammissa maissa. Yhdysvallat on erittäin haastava markkina päästä elokuvateatterilevitykseen, mutta uskomme sen onnistuvan nimenomaan faniemme ansiosta, tuottaja Tero Kaukomaa lupaa.

Elokuvan fanit osallistuivatIron Sky The Coming Racen tekoon jälleen kerran mittavasti. He olivat rahoittamassa elokuvaa noin kahdella miljoonalla eurolla ja olivat mukana muun muassa niin elokuvan käsikirjoituksen viilaamisessa, leikkausversioiden kommentoinnissa kuin myös kuvauksissa taustanäyttelijöinä.

Tarina

Iron Sky The Coming Race on jatkoa vuoden 2012 kulttimaineeseen nousseelle Iron Sky -elokuvalle. Pikimustalla huumorilla höystetty Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan, vuoteen 2043, jossa kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä. Kuutukikohdan komentajaksi nousseen Renate Richterin (Julia Dietze) tytär Obi (Lara Rossi) lähtevät etsimään pelastuksen avainta, mystistä Graalin maljaa omintakeisen joukkonsa kanssa.

Elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola (Iron Sky) ja sitä tähdittävät Lara Rossi (Crossing Lines), Vladimir Burlakov (Deutschland 83), Kit Dale (Brasilian Jiu Jitsu maailmanmestari), Udo Kier (Blade, Armageddon) ja Tom Green (Road Trip, Charlien Enkelit). Erikoistehosteista vastaa kansainvälisistä suurtuotannoista tunnettu Pixomondo (Game of Thrones, Hugo). Elokuvan tuotantobudjetti on lähes 20 miljoonaa euroa.

Iron Sky The Coming Racen ensi-ilta Suomessa on 16. tammikuuta.

Mainos