Mainos
Avatar– ja Titanic-ohjaaja James Cameron on yksi Hollywoodin arvostetuimmista ja menestyneimmistä ohjaajista. Cameronin alkutaipaleeseen kuuluu kuitenkin syntinen metodi, jota ilman The Terminator -leffaa tuskin oltaisiin saatu edes kuvattua sellaisena kuin Cameron sen suunnitteli.

Elokuvaa kuvatessaan James Cameron turvautui usein niin sanottuun ”guerilla-elokuvantekoon”. Se tunnetaan keinona kiertää tiettyjen kohtausten kuvaamiseen tarvittavien lupien hankkiminen.

Tällöin kuvausryhmä ja näyttelijät saapuivat nopeasti tiettyyn paikkaan, kuvasivat kohtauksen ja poistuivat ennen poliisin saapumista. Sen seurauksena jotkut muutamissa otoksissa näkyvät ihmiset ovat todellisia tavallisia kansalaisia, jotka eivät tiedä olevansa elokuvassa.

Mainos

Tätä tekniikkaa käytettiin myös leffan uusintakuvauksissa. Cameron jopa soitti Arnold Schwarzeneggerille ja herätti hänet kerran kolmelta yöllä, jotta hän tapaisi tämän täydessä rooliasussaan kuvauspaikalla ja kuvaisi erään kohtauksen nopeasti uudelleen.

Cameron käytti tätä taktiikkaa myös kuvatessaan viimeistä kohtausta, jossa Sarah ajaa autiomaahan. Odotellessaan, että kuumuus nousisi niin korkeaksi, että lämpöaaltoja voitaisiin kuvata, paikalle ilmestyi maantiepoliisi. Tuottaja Gale Ann Hurd vakuutti poliisit siitä, että he työskentelivät UCLA:n elokuvaprojektin parissa, joten poliisit antoivat heidän viimeistellä kuvaukset.

Mainos