Mainos
Microsoftin pelipuolen johtaja on myöntänyt suuren vuodon, joka on paljastanut lukuisia luottamuksellisia yksityiskohtia Microsoftin peliliiketoiminnasta.

Asiakirjat, jotka julkaistiin tuomioistuimen verkkosivustolla osana Microsoftin ja Federal Trade Commissionin (FTC) välistä oikeustaistelua, ovat saattaneet paljastaa yhtiön pelistrategian keskeisiä elementtejä tuleviksi vuosiksi, mukaan lukien suunnitelmat konsolilaitteista ja peleistä, joita ei ole vielä julkistettu.

Xbox-pomo Phil Spencer vastasi luottamuksellisen materiaalin laajalle levinneeseen uutisointiin ja väitti, että ”niin paljon on muuttunut” sen jälkeen, kun kyseiset sähköpostit ja asiakirjat kirjoitettiin tai luotiin.

Mainos

– Olemme nähneet keskustelun vanhojen sähköpostien ja asiakirjojen ympärillä. On vaikeaa nähdä tiimimme työtä jaettuna tällä tavalla, koska niin paljon on muuttunut ja on niin paljon, mistä ollaan innoissamme juuri nyt ja tulevaisuudessa. Jaamme todelliset suunnitelmat, kun olemme valmiita, hän twiittasi.

Vuodon jälkeen FTC:n Microsoftia vastaan nostaman kanteen tuomari Jacqueline Scott Corley sanoi, että Xbox-valmistaja oli epähuomiossa antanut tuomioistuimelle linkin muokkaamattomiin asiakirjoihin, jotka se sitten latasi tapausta varten perustetulle Internet-sivulle ennen kuin virhe huomattiin ja ne poistettiin.

Vuodetut asiakirjat sisälsivät seuraavat paljastukset:

  • Microsoft aikoo julkaista uudistetun Xbox Series X -konsolin, koodinimeltään ”Brooklin”, jossa on uusi muotoilu ja ohjain.
  • Microsoftin pelipomo Phil Spencer kertoi kollegoilleen vuonna 2020, että hän näkee Nintendon keskeisenä ostokohteena.
  • Bethesdan julkistamattomiin peleihin kuuluvat Dishonored 3, uusi Doom, Oblivionin ja Fallout 3:n remasterit sekä Indiana Jones -trilogia.
  • Xbox-ohjaimen seuraavassa evoluutiossa on parannettu haptinen palaute, kiihtyvyysanturi, kaiuttimet sekä ladattava ja vaihdettava akku.
  • Microsoft aikoo ilmeisesti valjastaa pilviprosessoinnin tehon seuraavan sukupolven Xbox-konsolissaan, joka voisi tulla markkinoille vuonna 2028.
  • Microsoft aikoo tulevaisuudessa antaa pelaajien muokata Xbox Series X -konsolin ulkonäköä.
  • Microsoft arvioi erilaisia kolmannen osapuolen vaihtoehtoja Starfieldin viivästymisen aiheuttaman ”valtavan aukon” täyttämiseksi valikoimassaan, mukaan lukien mahdollisesti 300 miljoonan dollarin maksaminen, jotta Star Wars Jedi: Survivor saataisiin Game Pass -palveluun julkaisun yhteydessä.

Spencer kommentoi vuotoa myös yksityiskohtaisemmin Microsoftin työntekijöille tiistaina lähetetyssä sähköpostiviestissä, jonka The Verge sai haltuunsa.

Tänään useita Activision Blizzardin ehdotettuun ostoon liittyvässä oikeudenkäynnissä toimitettuja asiakirjoja paljastettiin tahattomasti. Tiedän, että tämä on pettymys, vaikka monet asiakirjoista ovat reilusti yli vuoden vanhoja ja suunnitelmamme ovat kehittyneet.

Tiedän myös, että me kaikki suhtaudumme suunnitelmiemme ja kumppaneidemme tietojen luottamuksellisuuteen hyvin vakavasti. Tämä vuoto ei selvästikään ole sitä, että me emme täytä tätä odotusta. Otamme tapahtuneesta opiksemme ja toimimme jatkossa paremmin.

Me kaikki käytämme uskomattoman paljon intohimoa ja energiaa työhömme, emmekä koskaan halua, että tämä kova työ jaetaan yhteisön kanssa. Tästä huolimatta meillä on paljon muutakin jännittävää, ja kun olemme valmiita, jaamme todelliset suunnitelmat pelaajiemme kanssa.

Lopuksi haluan sanoa, että arvostan kaikkea sitä työtä, jota teette Team Xboxin eteen yllättäen ja ilahduttaaksenne pelaajiamme. Keskitytään tulevina päivinä ja viikkoina siihen, mitä voimme hallita: Starfieldin uskomattoman menestyksen jatkumiseen, uskomattoman ja helposti lähestyvän Forza Motorsportin tulevaan julkaisuun ja jatketaan sellaisten pelien, palveluiden ja laitteiden rakentamista, joista miljoonat pelaajat voivat nauttia.

Mainos