Mainos

Batman Forever toi Batman-elokuvat täysin uudelle tasolle, villin, humoristisen ja sarjakuvamaisen otteensa voimin vuonna 1993. Se erosi täydellisesti Tim Burtonin synkistelystä ja keräsi täten valtavat yleisöt valkokangassaleihin.

Elokuvassa Jim Carreyn esittämä Arvuuttaja ja Tommy Lee Jonesin Kaksinaama ovat kuin paita ja perse. Kameroiden sammuttua tilanne oli kuitenkin aivan päinvastainen. Carrey avautuu asiasta 20 vuotta myöhemmin ja tunnustaa, että Tommy Lee Jonesin kanssa oli pientä kitkaa.

– Menimme kuvausten aikoihin eräänä iltana samaan ravintolaan dinnerille. Näin Tommy Lee Jonesin toisella puolella raflaa. Ajattelin, että on kohteliasta käydä morottamassa. Näin kun Jonesin verenpaine nousi tämän nähdessään minut. Hän nousi pöydästä, halasi minua ja kuiskasi “Minä vihaan sinua. Vihaan sinua todella paljon”. Naurahdin ja tokaisin “Mikä on ongelmana?”. Jones vastasi, ettei voi sietää minua.

Mainos

Kuvaukset onnistuivat tulehtuneista väleistä huolimatta, mutta herrasmiehet joutuivat kohtaamaan äkäpussikohtauksen vielä uudelleen. Jones kertoi epäkunnioituksestaan Carreyta kohtaan juuri ennen elokuvan suurimman kohtauksen kuvaamista.

Batman Foreveria mainostettiin Norm MacDonald Live -ohjelmassa, jossa Carrey oli vieraana. MacDonald oli saanut kuulla miesten kahinasta ja uteli Carreyn mielipidettä.

– Hän saattoi olla koko ajan epämukavuusalueellaan. Rooli ei ollut hänen pala kakkuaan, Carrey kertoi sivistyneesti.

Batman Foreverin tuotannosta on pari vuosikymmentä aikaa ja se on edelleen yksi Batman-elokuvien viihdyttävimpiä osia. Sen jatko-osa Batman & Robin puolestaan on sarjan huonoin. Sama kaava ei toiminut kahdesti.