Jimm’s Cup Series -ajosimulaatiokausi alkaa tänään

Mainos
Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store aloittaa yhteistyön Trellet.net-ajosimulaatioyhteisön kanssa tukemalla tällä viikolla alkavaa sim racing -autokilpailukautta.

Elektroninen urheilu (e-urheilu, eSports) on yksi videopelaamisen nopeimmin kasvavia ilmiöitä. Se on tuonut mukaan paitsi aktiivisia peliharrastajia, myös pelaamisesta kiinnostuneita penkkiurheilijoita, jotka seuraavat erilaisten pelien kisoja kuin perinteisiä urheilukisoja konsanaan.

Yksi helpoimmin lähestyttäviä e-urheilun muotoja on sim racing eli erilaisin autosimulaatiopelein käytävät ajokisat. Näissä kisoissa ajetaan autoa virtuaalisesti tietokoneella tai pelikonsolilla perinteisten ajokisojen tapaan. Yhteistä perinteisille oikeiden autojen kisoille ja virtuaaliselle moottoriurheilulle ovat oikeat automerkit, autojen realistinen fysiikka, usein tosimaailmasta tunnetut ajoradat sekä tietysti kylmäpäiset kuljettajat.

Suomessa sim racing -kisojen järjestämiseen on erikoistunut alalla pitkään toiminut Trellet.net, joka on järjestänyt kisoja jo vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna käynnistyy 17. kausi, jossa on sponsorina mukana e-urheilua paljon ennenkin sponsoroinut Jimm’s PC-Store.

Mainos

Jimm’s Cup Series presented by Logitech -nimellä kulkeva kisakausi alkaa 25. tammikuuta ja kestää yhdeksän osakilpailun verran. Jokainen osakilpailu alkaa vapailla harjoituksilla ja aika-ajolla, jonka jälkeen ajetaan varsinainen kisa. Tarkemmat kilpailusäännöt, osallistuvat kuljettajat ja muut tiedot löytyvät Trellet.net-sivustolta.

– Elektroninen urheilu on erittäin kiinnostava ilmiö ja se on vienyt pelaamista eteenpäin monella eri rintamalla, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Mainos
Edellinen artikkeliIlmaispeli World of Tanks saa VR-tuen
Seuraava artikkeliUusi videosarja esittelee huomenna julkaistavan Monster Hunter: World -pelin tekemisen taustoja