Mainos
Viime aikoina kryptovaluuttojen (esim. Bitcoin) kurssinousujen innoittamina niin sanotut louhijat eli kryptovaluuttaa tietokoneiden laskentateholla tuottavat harrastajat ovat hankkineet poikkeuksellisen paljon näytönohjaimia laskentatyötä tehostamaan. Tämä on harmillista tietokoneiden rakentelijoille ja tietokonepelaajille, koska näitä samoja näytönohjaimia tarvitaan uusimpien ja tehoa vaativien pelien pelaamiseen.

Erityisesti NVIDIA GTX 1060- ja Radeon RX580 -mallit sekä kaikki siitä tehokkaammat näytönohjaimet ovat olleet louhijoiden suosiossa ja näin niiden saatavuus on heikentynyt.

Saatavuuden heikentymisen lisäksi tilanne on vaikuttanut näytönohjainten hintatasoon. Joissakin tilanteissa hinnannousu on ollut jopa useita kymmeniä prosentteja.

– Jimm’s on varautunut tilanteeseen ja olemme hankkineet puskurivarastoa saatavuuden ja hintatason tasoittamiseksi, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Mainos

Kasattujen tietokoneiden erikoiskauppa pyrkii Järvisen mukaan huolehtimaan siitä, että näytönohjaimet menevät louhijoiden sijaan pelaajille.

– Olemme kehittäneet saapuneiden tilauksien hallintaan oman rajapinnan, jota asiakaspalvelumme seuraa. Näin uskomme, että 90 prosenttia myymistämme näytönohjaimista menee ydinasiakaskunnallemme viihdekäyttöön. Tämä on ollut myös valmistajien toive ja kunnioitamme yhteistyökumppaneidemme toiveita, Järvinen summaa.

Mainos
Edellinen artikkeliKingdom Come Deliverance kärsii huonosta pelattavuudesta konsoleilla
Seuraava artikkeliBurnout Paradise saapuu PS4:lle ja Xbox One:lle remasteroituna 4K/60p-versiona