Mainos
Jokeri palaa pian valkokankaalle – mutta kuinka synkistelevänä?

Vuonna 2019 Joaquin Phoenix näytteli Batmanin arkkivihollisen Arthur Fleckin maanläheisempää versiota Jokerissa, joka sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta ja josta tuli ensimmäinen K-16-ikärajalla varustettu elokuva, joka ylitti miljardin dollarin rajan.

Joker 2, alias Joker: Folie à Deux, etenee nyt tasaisesti eteenpäin, ja ilmeisesti Phoenixin Lady Gagan tähdittämä jatko-osa tulee maksamaan paljon enemmän kuin edeltäjänsä.

Mainos

Tiesimme jo, että Joaquin Phoenix saa tiettävästi Joker 2:sta isomman palkkion, 20 miljoonaa dollaria, mikä on jyrkkä nousu verrattuna 4,5 miljoonaan dollariin, jonka hän sai Jokerista.

Varietyn uuden raportin mukaan ohjaaja ja käsikirjoittaja Todd Phillips, joka ilmoitti Jokerista: Folie à Deux -elokuvasta kesäkuun alussa, saa myös 20 miljoonaa dollaria, kun taas Lady Gaga saa 10 miljoonaa dollaria. Nämä palkat yhdistettynä, kuten julkaisu asian ilmaisi, ”monimutkaisten musiikkijaksojen tuotantokustannuksiin”, johtavat siihen, että Joker 2:n tuotantobudjetti nousee noin 150 miljoonaan dollariin.

Kyseiset musiikkikohtaukset tulevat olemaan enemmän Gagan vuoden 2018 A Star is Born -elokuvan kaltaisia kuin vuoden 2021 In the Heightsin kaltaisia.

Supersankarielokuvien kohdalla 150 miljoonaa dollaria on enemmänkin halvan puolella. Vertailun vuoksi mainittakoon, että DC:n kollegan The Batman -elokuvan tuotantobudjetti oli jossain 185-200 miljoonan dollarin luokkaa, kun taas uusimman Marvel-elokuvan Thor: Rakkautta ja ukkosta -elokuvan kokoaminen maksoi tiettävästi 250 miljoonaa dollaria.

Silti, kun otetaan huomioon, että Jokerin tuotantobudjetti putosi jonnekin 55-70 miljoonan dollarin välille, on se, että Joker 2:n on kerrottu saaneen tuplasti tai lähes kolminkertaisen summan, iso juttu, varsinkin kun kolmannes tästä summasta on vain jaettu kahdelle pääosanäyttelijälle ja ohjaajalle.

Kuuntele Respawnin toimituksen mietteitä Joker 2:sta uusimmasta podcastistamme.

Mainos