Mainos
Äänielektroniikkayhtiö väitti torstaina lehdistötiedotteessa, että Nintendon seuraava konsoli julkaistaan syyskuussa, mutta väitti myöhemmin, että kyseessä oli ”arvaus”.

Altec Lansing, joka on vuonna 1927 perustettu kaiuttimien ja kuulokkeiden valmistaja, ilmoitti saaneensa lisenssin klassisen pelihuijausohjelmiston GameSharkin, joka tunnetaan nyt nimellä AI Shark.

Lehdistötiedote keräsi kuitenkin nopeasti huomiota muustakin syystä kuin uuden ohjelmistonsa vuoksi, sillä se esitti näkyvän väitteen Nintendon seuraavan konsolin julkaisusta.

Mainos

Altecin mukaan ”Ai Sharkin virallinen julkaisu on suunniteltu ajoittuvan samaan aikaan Nintendo Switch 2:n kanssa syyskuussa 2024”.

Ai Sharkin tiedottaja kuitenkin perui myöhemmin PR:n ja väitti, että julkaisuikkunasta oli ”arvailua”.

Vaikka yhtiö ei ole vielä kommentoinut asiaa julkisesti, Nintendon Switchin seuraajan odotetaan yleisesti ilmestyvän tänä vuonna.

Ei ole selvää, olisiko Altec Lansing tietoinen Nintendon seuraavan konsolin julkaisuajankohdista.

VGC kertoi kuitenkin viime kesänä, että Switch 2:n kehityspaketit olivat tärkeimpien kumppanistudioiden käsissä ja julkaisua odotetaan vuoden 2024 loppupuolella.

Nintendon osakkeet nousivat aiemmin tällä viikolla ennätyskorkealle, mikä johtuu osittain Nintendon seuraavan konsolin odotuksesta.

Tokiolaisen pelialan konsulttiyrityksen Kantan Gamesin toimitusjohtaja tohtori Serkan Toto ennusti hiljattain, että uusi konsoli voisi tulla markkinoille 400 dollarin hintaan – 100 dollaria korkeammalla kuin Switchin julkaisuhinta – ja on mahdollista, että sen pelit voisivat omaksua PS5:n ja Xbox Series X:n 70 dollarin hinnoittelun.

Alan konsultin mukaan Nintendon seuraavassa konsolissa tulee jälleen olemaan kannettavia toimintoja.

Mainos