Mainos
Ubisoft julkaisi lokakuun lopussa kymmenennen tanssipelinsä, Just Dance 2019:n kaikille konsoleille. Itse en ole koskaan kyseistä sarjaa kokeillut, joten innokkaasti lähdin tangon pyörteisiin ja haasteisiin täyttämään ammottavaa mustaa aukkoa elämässäni, nyt kun Tanssii tähtien kanssa -ohjelmakin on saatu päätökseen.

Valitettavasti tässä pelissä ei vakiotansseja tanssita, vaan kappaleet ovat tämän hetken kuumimpien pop-nimien ulost… tulosteita. Itselläni ei ole näistä artisteista mitään hajua, vaikka pelissä tanssittava Mi mi mi -kipale Serebrolta olikin vallan tarttuva laulu – jos tartuntataudeista tykkää.

Serebron ”Mi mi mi” on ehkä tämän vuoden parhaita

Pelissä on tarkoitus matkia ruudulla tanssivia tyyppejä peilinomaisesti, ja mitä paremmin muuvvssit irtoavat, sen enemmän saa pisteitä. Tosin helpoimpien biisien aikana ”Perfect!” -pisteitä saa toistakymmentä sohvalla istuen, kissavideoita katsellen. Testattu on.

Mainos

Kolme tapaa tanssahdella

Peliä voit pelata MOVE-ohjaimilla, PS Cameralla tai älypuhelimella. Järkevin näistä on kamera, mutta sekin toimii heikosti, vähän sinnepäin. Älypuhelimen appia en saanut toimimaan lainkaan ja MOVE -ohjaimilla homma on sama kuin kameran kanssa, vain käsissä on kapulat joilla liikkeen tallennusta hoidellaan. Joitain biisejä voi tanssia myös porukassa, jos huoneessa riittää tilaa.

Pisteillä plussaa

Ei juuri pelillistä sisältöä

Siinäpä se sitten oikeastaan onkin. Uusia biisejä saa auki tanssimalla ja keräämällä pisteitä. Pisteillä voi veivata purkka-automaattia, josta tipahtaa uusia profiilikuvia, vaihtoehtoisia versioita kappaleista ja muuta lähinnä esteettistä kampetta. Jos rohkeutta riittää, voi pelissä haastaa muita tanssijoita ympäri maailman, mikä on maukas lisä, mutta muuta sisältöä pelissä ei oikeastaan ole. Eikä sen ole tarkoituskaan, vaan nyt tanssitaan niin, että tinakengät on sulaa laavaa!

Bepan sheikkaus onnistuu myös maailmanlaajuisesti

Just Dance 2019 toimii hauskana kotikuntoiluna muutaman biisin kerrallaan, mutta käy nopeasti tylsäksi. Myöskään oman tanssin nauhoitusta ei pelistä löydy. Tätä jäin eniten kaipaamaan. Olisi myös kiva nähdä oma kuva tanssin aikana, niin tietäisi, että onko liike edes sinnepäin, koska peli ei ainakaan itse sitä aina tiedä, vaan antaa toisinaan täydet suorituspisteet vaikka pelaaja onkin jääkaapilla.

 

Mainos