Mainos
Kauppakeskus Itikseen avautui tänään 30. marraskuuta. Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri, Finnkino Itis. Sadat leffafanit jonottivat avajaisiin jo aikaisin aamusta. Torstai-illan kutsuvierastilaisuudessa sekä IMAX-sali että kaksi Luxe-salia saivat innostuneen vastaanoton.

Avajaistarjoukset ja mahdollisuus tutustua uuteen teatteriin houkuttelivat paikalle tuhansia leffafaneja. Ensimmäisten joukossa teatteriin oli menossa Elvin Akdogan.

‒ On ihan mahtavaa, että Itikseen viimein saatiin leffateatteri. Itse aion käydä ystävieni kanssa viikonloppuna katsomassa Robin Hood -elokuvan ja ennen leffaa käymme tietenkin syömässä, hehkuttaa Akdogan.

Mainos

Finnkino Itiksen ennakkoavajaisia vietettiin jo torstai-iltana Finnkinon ja Itiksen yhteisen kutsuvierastilaisuuden merkeissä. Tapahtumassa saatu palaute oli innostunutta.

‒ Noin 500 kutsuvierastamme arvioi julkkiskokki Alex Nurmen Oscar’s Barille laatiman tapas-menun erinomaiseksi. Samoin IMAX-  ja Luxe-salit saivat runsaasi kehuja eritoten huippumukavien penkkien ja loistavan kuvan- ja äänenlaadun ansiosta, Homén iloitsee.

Mikä ihmeen IMAX?

IMAX (lyhenne sanoista Image Maximum) on kuvan- ja äänenlaadultaan korkealaatuinen elokuvien kuvaus- ja esitystekniikka, jota käytetään pääasiassa sellaisissa dokumenttielokuvissa, joissa elokuvan kokeminen nousee yhtä tärkeäksi tekijäksi kuin itse ohjelman sisältö (esimerkiksi ulkoavaruudessa tai veden alla kuvatut dokumentit).

Imax-elokuvat kuvataan 65 mm:n kameranegatiiville niin, että filmi kulkee kamerassa vaakasuuntaan. Tällöin filmiruudun pinta-ala on 8,3 kertaa 35 mm:n elokuvaruudun kokoinen.

Filmi kulkee kamerassa 15 reikäparia kerrallaan, mikä tarkoittaa että kuvattaessa 24 ruutua sekunnissa filmiä kuluu noin 103 metriä minuutissa.

Koska Imax-elokuvissa yleisö on tavallista lähempänä valkokangasta ja valkokangas on suuri, kuva kattaa katsojan koko näköalueen ja täten elokuvakokemus on yleensä paljon kokonaisvaltaisempi.

Imax-formaatin on kehittänyt kanadalainen Imax Corporation.

Mainos
LÄHDEWikipedia
Edellinen artikkeliKaikkein kauneimmat kolikkopelit – kauas on Tuplapotista kuljettu
Seuraava artikkeliRed Dead Onlinesta löytyi jo bugi, jonka ansiosta voi grindata yli 7000 XP:tä tunnissa