Mainos
Kyllä, ohjaaja Jan de Bonttin myrskynmetsästysseikkailulle Twister on todellakin tekeillä jatko-osa Twisters, lähes kolme vuosikymmentä sen jälkeen, kun viimeksi näimme Helen Huntin, Bill Paxtonin ja muiden kamppailevan CGI-sykloneja karkuun.

Oscar-ehdokkuuden saaneiden erikoistehosteiden elävöittämät tornadot näyttävät vielä tänäkin päivänä hyvin realistisilta, mutta mitenhän paljon paremmilta ne näyttävät jatko-osassa?

Ennen kuin menemme asioiden edelle, keskitytään siihen, mitä Twistersistä tiedetään varmaksi tähän mennessä.

Mainos

Koska valkokankaille?

Vaikka Twisterin tarinassa on muutamia kohtia, joissa ei ole paljon järkeä, siitä tuli yksi aikansa rakastetuimmista katastrofielokuvista, se sai kaksi Oscar-ehdokkuutta – yhden äänestä ja toisen huippuluokan visuaalisista tehosteista – ja tuotti lähes puoli miljardia dollaria maailmanlaajuisesti, kun se ilmestyi vuonna 1996.

Kun otetaan huomioon kaikki tämä, on ihme, ettei se saanut jatko-osaa aikaisemmin – lukuun ottamatta vuoden 2014 Into the Storm -elokuvan kaltaisia ”kunnianosoituksia” tai täysin naurettavia Sharknado-elokuvia.

No, virallinen jatko-osa tornadofilmien Citizen Kanelle on vihdoin toteutumassa, ja Varietyn mukaan sen on määrä saapua teattereihin perjantaina 19. heinäkuuta 2024.

Mistä tarina kertoo?

Alkuperäisessä Twister-elokuvassa seurataan intohimoista myrskynmetsästäjää Jo Hardingia (Oscar-voittaja Helen Hunt) ja hänen vieraantunutta aviomiestään Billiä (Bill Paxton), jotka Oklahomassa riehuvan kuolettavan sään uhmastelun keskellä päätyvät elvyttämään romanssinsa.

Kun otetaan huomioon, että Paxton on sittemmin kuollut, eikä Huntin paluusta ole toistaiseksi tietoa, on vain yksi luonnollinen tapa kertoa uusi tarina: päähenkilöiden lasten näkökulmasta.

Deadlinen mukaan Twistersin luova tiimi on tiettävästi menossa juuri tähän suuntaan. Uuden sankarin sanotaan olevan Billin ja Jon tytär, joka on ”tarttunut myrskynmetsästäjän virkaan”.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, kuka roolin mahdollisesti ruumiillistaa tai muita uutisia Twistersin näyttelijäkaartista.

Kuka ohjaa?

Alkuperäisen Twister-elokuvan ohjaaja Jan de Bont oli yksi monista, jotka siirtyivät menestyksekkäästi kuvaajan uralta ohjaajaksi debytoidessaan ohjaajana yhdessä kaikkien aikojen parhaista toimintaelokuvista, Speedissä, vuonna 1994.

Hieman samalla tavalla Twistersin ohjaaja Lee Isaac Chung tunnetaan siitä, että hän toimi elokuviensa kuvaajana ennen kuin teki läpimurtonsa valtavirtaan Oscar-palkitulla Minari-elokuvalla vuonna 2020.

Muutama vuosi sitten Variety uutisoi, että Joseph Kosinskia harkittiin Twisterin jatko-osan ohjaajaksi, kun sitä alettiin kehittää. Sen sijaan tirehtööri ohjasi toisen kauan odotetun jatko-osan klassiselle kassahitille Top Gunille.

Kuka kirjoittaa tarinan?

Alkuperäisen Twisterin etu oli se, että yksi aikansa tuotteliaimmista kirjailijoista, Jurassic Park -kirjoittaja Michael Crichton, työsti käsikirjoitusta yhdessä vaimonsa, näyttelijä Anne-Marie Martinin kanssa. Twistersin käsikirjoittajana on ollut erityisen monipuolinen kirjailija Mark L. Smith.

Smith tunnetaan parhaiten yhteistyöstä Oscar-palkitun ohjaaja Alejandro González Iñárritun kanssa hänen vuonna 2015 tekemästään The Revenant -sovituksesta.

Hänen ansioluettelossaan on myös muutamia kiiteltyjä genre-elokuvia, kuten vuonna 2007 ilmestynyt ”hotelli helvetistä” -trilleri Vacancy, toisen maailmansodan aikainen kauhuelokuva Overlord sekä ohjaaja ja tähti George Clooneyn ohjaama postapokalyptinen Netflix-alkuperäisteos The Midnight Sky.

Steven Spielberg on mukana sopassa

Twister sai vihreää valoa jo ennen kuin käsikirjoitusta oli kirjoitettu. Mark L. Smithin käsikirjoitus Twistersiin on kuitenkin ilmeisesti jo olemassa ennen tuotantoluvan saamista.

Deadlinen kirjoittaman artikkelin mukaan Steven Spielberg – joka voitti hiljattain Golden Globe -palkinnon puoliksi omaelämäkerrallisen The Fabelmans -elokuvansa ohjaamisesta – piti Twistersin käsikirjoituksesta ja auttoi Amblinia saamaan jatko-osan nopeaan aikatauluun.

Amblin tukee elokuvaa yhdessä Universalin ja Warner Bros:n kanssa.

Mainos