Mainos
Marvelin suuri Hall H -esiintyminen San Diegon Comic-Conissa toi mukanaan valtavia julkistuksia MCU:n tulevaisuudesta. Muun muassa Marvelin vaiheet 5 ja 6 vahvistettiin.

Jos siis haluat tietoa tulevasta Black Panther -elokuvasta tai etsit uutisia Guardians of the Galaxy 3:sta, olet oikeassa paikassa.

Ohesta löytyy yhteenveto Marvelin muista Comic-Con-julkistuksista, mukaan lukien Marvel Studiosin vahvistetut animaatiosarjat.

Mainos

Messuilla näytettyjä trailereita ei tätä kirjoitettaessa ole vielä julkaistu verkossa. Ne tullaan julkistamaan koko kansalle kuitenkin aivan pian.

Black Panther päättää neljännen vaiheen

H-hallin ensimmäinen julkistus oli, että vaihe 4 on päättynyt. Se päättyy Black Panther: Wakanda Forever -elokuvaan marraskuussa. Saaga alkoi WandaVisionilla, ja siinä on nähty tähän mennessä eniten elokuvatunteja ja elokuvia MCU:ssa.

Kevin Feige oli jo aiemmin vihjaillut, että neljäs vaihe olisi päättymässä. Total Filmille puhuessaan hän sanoi aiemmin:

– Uskon, että ihmiset alkavat nähdä, mihin tämä seuraava saaga on menossa. Mielestäni on jo nyt ollut monia vihjeitä, jotka ovat ainakin minulle ilmeisiä, siitä, mihin tämä koko saaga on menossa. Mutta tulemme olemaan siitä hieman suorempia tulevina kuukausina, jotta voimme laatia suunnitelman, jotta katsojat, jotka haluavat nähdä suuremman kuvan, voivat nähdä pienen, pienen, pienen, pienen osan tiekartastamme, Feige mumisi.

Daredevil iskee viidennessä vaiheessa

Kauaa ei tarvinnut odottaa saadaksemme tietää, mitä vaihe 5 tarkoittaa, sillä koko lista vahvistettiin.

Osa projekteista oli jo julkistettu, mutta saimme vain päivämäärät, kuten Blade:lle ja Echo:lle.

Tiedämme nyt, että saamme varmasti Captain America 4:n. Sen nimi on Captain America: New World Order ja se tulee teattereihin 3. toukokuuta 2024.

Myös Thunderbolts-elokuva on virallisesti työn alla, ja sen julkaisupäiväksi on ilmoitettu 26. heinäkuuta 2024.

Thunderbolts-sarjakuvissa kyseessä on ryhmä superroistoja, jotka menevät hallituksen tehtäviin.

Saamme myös kokonaan uuden Charlie Coxin esittämän Daredevil-sarjan. Se sisältää 18 jaksoa ja siinä hahmo palaa tulevien Echo ja She-Hulk -elokuvien cameojensa jälkeen takaisin maisemiin.

Feige vahvisti koko listan Marvel vaihe 5:n julkaisuista sekä niiden julkaisuajat.

 • Ant Man & The Wasp: Feb 17, 2023
 • Secret Invasion: Spring 2023
 • GOTG Vol 3: May 5, 2023
 • Echo: Summer 2023
 • The Marvels: July 28, 2023
 • Loki, season 2: Summer 2023
 • Blade: November 3, 2023
 • Ironheart: Fall 2023
 • Agatha: Coven of Chaos: Winter 2023/2024
 • Daredevil: Born Again (18 episodes!): Spring 2024
 • Captain America: New World Order: May 3, 2024
 • Thunderbolts: July 26, 2024

Marvelin tulevien elokuvien ja sarjojen esittelypaneeleissa oli myös paljon muita julkistuksia. Näimme sekä She-Hulkin että Ant-Man & The Wasp: Quantumanian. Ensin mainitussa nähtiin asianajaja toiminnassa sekä cameo Daredevilistä, kun taas jälkimmäisessä nähtiin Kang.

Multiverse-saaga ja kuudeskin vaihe julkistettiin

Kun luulimme, että ilmoitukset olivat ohi, saimme valtavia uutisia: Marvelin vaihe 6 julkistettiin.

Se alkaa Fantastic Fourilla, joka ilmestyy 8. marraskuuta 2024. Sen jälkeen Marvel julkaisee kaksi Avengers-elokuvaa vuonna 2025. Ensimmäinen on nimeltään Avengers: The Kang Dynasty ja se tulee teattereihin 2. toukokuuta 2025. Sitten Avengers: Secret Wars ilmestyy 7. marraskuuta 2025.

Vaiheen 6 aikataulussa on vielä runsaasti aukkoja, sillä kahdeksan paikkaa on vielä täyttämättä.

Feige vahvisti myös, että sen seuraava tarinakaari on nimeltään The Multiverse Saga. Tämä ulottuu MCU:n vaiheesta 4 vaiheeseen 6.

Marvel Studiosin julkistukset

Marvel Studios järjesti tämän vuoden Comic-Conissa myös jännittävän paneelin, jossa esiteltiin kaikkia tulossa olevia animaatiosarjoja.

Ensimmäisenä oli vuorossa I Am Groot, josta julkaistiin uusi traileri sekä sarjan ensimmäinen jakso. Siinä Vin Diesel palaa Grootin äänenä, ja mukana on myös Bradley Cooper.

Saimme myös tietää lisää Spider-Man: Freshman Yearista, josta julkaistiin taideteoksia sekä julkaisuikkuna 2024 Disney Plus -palvelussa. Odotettavissa on tuttuja kasvoja jännittävässä uudessa sarjassa, muun muassa Charlie Cox palaa rooliinsa Daredevilinä. Muita vahvistettuja hahmoja ovat Doc Ock, Chameleon, Rhino, Scorpion ja Norman Osborn.

What If…? -sarjan toisesta tuotantokaudesta kiusoiteltiin paljastamalla jännittävää uutta – ja erittäin salaista – kuvamateriaalia. Tiedämme, että saamme lisää sankareita mukaan sarjaan, sillä Hela, Kapteeni Carter, Scarlet Witch, Iron Man, Musta Leski ja Doctor Strange julkistettiin. Ja jos tämä ei olisi vielä riittänyt, Marvel vahvisti, että kolmas kausi on jo tuotannossa.

Myös X-Men ’97:ää tiisattiin, sillä uusintaversio ilmestyy vuonna 2023. Odotettavissa on paljon alkuperäisiä hahmoja sekä joitakin uusia lisäyksiä.

Lopuksi esiteltiin myös Marvelin zombeja, kun Scarlet Witch, Hawkeye.

Tulossa on siis vaikka mitä seuraavien vuosien aikana.

Mainos