Mainos
Muutama viikko sitten tapahtui The Day Before -jupakka, jossa yksi Steamin suosituimmista peleistä katosi yhtäkkiä tavaramerkkikiistan vuoksi.

Ja tällä viikolla kauhu selviytymishiekkalaatikko Sons of the Forest valtasi toivomuslistan kärkipaikan Starfieldiltä, Bethesdan kiihkeästi odotetulta roolipeliltä.

Näyttää siltä, että useampi Steamin käyttäjä on nyt kiinnostunut tutkimaan yhtä karmivaa saarta kuin vierailemaan tuhannella planeetalla avaruudessa.

Mainos

On tietenkin selityksiä sille, miksi indie-eloonjäämispeli juuri voitti Bethesdan seuraavan roolipelin pelaajien ostoslistoissa. Starfield on nimittäin tulossa PC Game Pass -palveluun julkaisun yhteydessä, joten on melko varmaa, että monet Steamin käyttäjät eivät edes pelaa sitä Steamissa. Ja huolimatta lukuisista spekulaatioista, Starfieldillä ei ole vieläkään julkaisupäivää.

On silti melko hämmästyttävä saavutus pelille, joka kertoo puiden kaatamisesta ja kannibaalien pilkkomisesta metsässä, varsinkin kun otetaan huomioon, että kehittäjä Endnight Games ilmoitti vain kaksi viikkoa sitten, että Sons of the Forest julkaistaan 23. helmikuuta early access -pelinä, eikä täysimittaisena julkaisuna. Sanat ”early access survival-peli” eivät yleensä herätä luottamusta pelaajien sydämissä.

Jos Sons of the Forest ei ole sinulle tuttu, se on jatko-osa toiselle selviytymispelille, The Forestille, joka julkaistiin early accessissa vuonna 2014. Saarelle jääneen pelaajan piti rakentaa suoja, askarrella aseita ja työkaluja, kerätä ruokaa ja vettä sekä pärjätä saaren pelottavien asukkaiden, ilkeiden kannibaalien heimon, kanssa.

The Forestin alku oli melko nihkeä, kuten keskeneräisillä peleillä usein on tapana, mutta se osoitti myös paljon potentiaalia näyttävällä visuaalisella ilmeellä, kauhistuttavilla vihollisilla ja mieleenpainuvilla selviytymis- ja taistelusysteemeillä ( saatoit käyttää katkaistua jalkaa lähitaisteluaseena).

Seuraavien vuosien aikana kehittäjät paransivat peliä toistuvasti, lisäsivät siihen uusia ominaisuuksia, kuten co-op- ja jopa VR-tuen, ja lopulta se keräsi yleisöä. Vielä tärkeämpää on, että yleisö pysyi: The Forestia pelaavat yhä tuhannet ihmiset päivittäin, ja sen suurin peräkkäinen pelaajamäärä, yli 76 000, saavutettiin vain muutama kuukausi sitten.

The Forestista tuli siis eräänlainen kulttihitti, ja jatko-osaan on suunniteltu hauskoja herkkuja. Tällä kertaa vierailet saarella etsimässä kadonnutta miljardööriä, etkä ole yksin. Sons of the Forestia ei voi pelata vain co-opissa, vaan sinulla on myös kumppani, joka auttaa sinua.

Kuten IGN paljasti viime kuussa, tekoälyn ohjaama selviytyjä nimeltä Kelvin auttaa sinua pilkkomalla puita, keräämällä resursseja ja hoitamalla muita arkisia askareita, kun sinä keskityt rakentamiseen tai tutkimiseen. Myöhemmin pelissä voi ilmeisesti värvätä muitakin kumppaneita, kuten kolmijalkaisen mutantin.

Steam-sivun mukaan Sons of the Forest aikoo pysyä varhaisessa versiossa 6-8 kuukautta, mutta tämä voi muuttua pelaajien palautteen perusteella.

Pelin on määrä ilmestyä 23. helmikuuta.

Mainos