Kevin Costnerin massiivinen Horizon: An American Saga -elokuva floppasi avausviikollaan

Mainos
Kevin Costnerin valtava neljän elokuvan kokonaisuuden ensimmäinen leffa ei saanut odotettua starttia kotimaassaan.

Kevin Costnerin tähdittämä ja Taylor Sheridanin luoma Yellowstone-sarja jatkaa menestystään viidennellä kaudellaan, keräten 12,1 miljoonaa katsojaa ensiesityksessä. Sarjan suosio ei kuitenkaan siirtynyt Costnerin uuteen elokuvaan Horizon: An American Saga — Chapter One, joka keräsi avausviikonloppunaan vain 11 miljoonaa euroa yli 4000 teatterista Pohjois-Amerikassa.

Elokuvan tuotantokustannukset olivat 100 miljoonaa euroa, ja katsojamäärä jäi noin miljoonaan, verrattuna esimerkiksi A Quiet Place: Day One -elokuvan 3,6 miljoonaan ja Inside Out 2 -elokuvan 5 miljoonaan amerikkalaiseen katsojaan.

Mainos

Horizon-elokuvasarjan tulevaisuus on epävarma heikon avauksen vuoksi, mutta Chapter Two julkaistaan suunnitelmien mukaisesti 16. elokuuta.

Costner rahoitti elokuvan itse ja Warner Bros. toimii levittäjänä.

Horizon-elokuva vetosi pääasiassa vanhempiin katsojiin, 60 prosenttia oli yli 45-vuotiaita. Vaikka elokuva saattaisi menestyä paremmin myöhemmissä näytöksissä, se tarvitsee tuloja myös VOD-palveluista ja muilta alustoilta pysyäkseen taloudellisesti kannattavana.

Costner uskoo edelleen elokuvan potentiaaliin ja sen vaikutukseen, erityisesti vanhemman väestön keskuudessa. Elokuvan kansainvälinen menestys on vielä epäselvä. Horizonin seuraavat osat saattavat päätyä suoratoistopalveluihin, ja kolmas osa tarvitsee vielä lisärahoitusta.

Paramount ilmoitti, että Yellowstone-sarjan viimeinen kausi ilman Costneria alkaa 20. marraskuuta. Costner rohkaisee fanejaan katsomaan Horizonin ja jatkaa elokuvaprojektiaan luottavaisin mielin.

Mainos