Mainos
Federal Trade Commission (FTC) haluaa lisätietoja Microsoftin viimeaikaisista sopimuksista Nintendon ja Nvidian kanssa sekä Zenimaxin ja Activision Blizzardin sisältöä koskevista yksinoikeussuunnitelmista.

Tämä käy ilmi eilen jätetyistä uusista asiakirjoista, joissa esitellään ongelmia, joita FTC:llä on joidenkin Microsoftin hallintoelimelle esittämien tietojen kanssa Microsoftin Activision/Blizzardin ostoehdotuksen yhteydessä.

Microsoft kertoi alkuviikosta solmineensa 10 vuoden sopimuksen Xboxin PC-pelien sekä Activision Blizzardin pelien, kuten Call of Duty, saatavuudesta maailman suurimman itsenäisen pilvipelipalvelu Boosteroidin kautta. Sopimus on jatkoa viimeaikaisille sitoumuksille tuoda Call of Duty Nintenolle, NVIDIA:lle ja Steamiin.

Mainos

FTC on pyytänyt Microsoftia esittämään yksityiskohtia useista sopimuksista, joita se on hiljattain mainostanut, ja väittänyt, että Microsoft aikoo käyttää näitä sopimuksia keinona perustella yritysostoa sääntelyelimille.

”Vaikka Microsoft aikoo selvästi käyttää näitä sopimuksia puolustuksessaan, se on kieltäytynyt toimittamasta näihin sopimuksiin liittyviä sisäisiä asiakirjoja tai viestintää muiden kolmansien osapuolten kuin Nvidian, Nintendon ja Sonyn kanssa. Microsoftin ei pitäisi sallia esitellä näitä sopimuksia tai vedota niihin ilman, että se toimittaa pyydettyjä perustana olevia asiakirjoja”, FTC tiedotti.

Keskiviikkona Xboxin omistaja ilmoitti allekirjoittaneensa japanilaisen pilvipeliyritys Ubituksen kanssa jälleen kymmenen vuoden sopimuksen Xboxin PC-pelien sekä Activision Blizzardin pelien suoratoistosta yrityskaupan päätyttyä.

Sopimus seuraa sitovaa 10-vuotista sopimusta Call of Duty -pelien tuomisesta Nintendon alustoille, johon yhtiöt sitoutuivat viime kuussa, sekä Microsoftin ilmoitusta, että se aikoo tehdä 10-vuotisen kumppanuuden Nvidian kanssa tuodakseen Xbox PC-pelit GeForce Now:lle.

Microsoft näyttää käyttävän näitä sopimuksia tärkeimpänä perusteluna kaupalle ja väittää muun muassa, että jos 69 miljardin dollarin kauppa toteutuu, Xbox pystyy tarjoamaan Call of Duty -pelejä yli 150 miljoonalle pelaajalle lisää, koska pelejä tarjotaan muilla alustoilla.

FTC pyytää myös kaikkia asiakirjoja, jotka liittyvät Microsoftin ZeniMaxilta hankkiman sisällön yksinoikeuteen ja Microsoftin Activisionilta hankkiman sisällön yksinoikeuteen.

ZeniMax, Fallout- ja Elder Scrolls -pelejä kehittävän Bethesdan emoyhtiö, ostettiin vuonna 2021. Oston jälkeen aiemmin ainakin monialustaisiksi suunnitellut nimikkeet, kuten Starfield, ilmestyvät nyt vain Microsoftin konsoleille.

Aiemmin maaliskuussa FTC hylkäsi suurelta osin Sonyn pyynnön kumota Microsoftin haaste, jossa sitä pyydettiin luovuttamaan samanlaisia tietoja kolmansien osapuolten yksinoikeussopimuksista.

Mainos