Mainos
Kahta teratavua kantava, ulkoinen SSD-levy on varastoksi varsin passeli, mutta Kingstonin XS1000:lla voi tehdä muutakin. 

Eikö vanhat saksalaiset työntöelokuvat mahdu enää vanhalle Bigfootille? Uutta liukkaria pusketaan armottomasti eetteriin ja fomo iskee päälle. Vaivaan löytyy lääke. Isompi harrastustila jonka tarjoaa, kahden teratavun Kingston XS1000.

Voit myös kuunnella arvostelun audioversiona tästä:

Mainos

Tikkuaskin kokoinen jättiläinen

Kooltaan Kingston XS1000 external SSD on luokkaa 2000-luvun kännykät. Mitä pienempi, sen parempi, ja lause antaa oikeutta Kingstonin ulkoiselle SSD:lle.

Pituutta, mustasta mattapintaisesta tilaihmeestä löytyy hurjat 69,5 mm, sekä leveyttä 32,6 mm. Sujahtaa siis kivasti farmarihousujen kolikkotaskuun kun tilanne vaatii tiedostojen fyysistä kuljettamista. Eikä ne pussihousut jalastakaan karkaa kun painoa kalikalla on vaivaiset 28,7 grammaa.

Tikku lämmittelee juoman äärellä.

Värivaihtoehdot on rajattu mustaan, mutta sehän on aina muodissa. Valkoisten, ja muiden vaaleiden sävyjen vangit piilottavat tämän helposti vaikka näytön taakse jesarilla.

Metallia ja muovia yhdistelevä ulkomuoto on selkeän simppeli, mutta tuntuu, että Kingston XS1000 external SSD on tehty käytännöllisyys edellä ennen kauneutta. Etupuolen kaarevuus helpottaa levyn sujauttamisen taskuun nopeammin kuin itse laitteen lukunopeus.

Etupaneelissa on pieni led-valo, sekä USB-C-paikka liitännälle. Mukana paketissa tulee maailman lyhyin USB-A – USB-C -kaapeli.

Sliikki arkku filuille

Nopeahko säilö

Luku- ja kirjoitusnopeutta Kingstonin XS1000:sta löytyy USB 3.2 Gen2 -yhteyden tukemana, raikkaat 1050 mt/s. Sen isoveljellä XS2000:lla nopeutta löytyy tuplat pikkubroidiin verrattuna.

Kingston XS1000:sta voisi ajella vaikka pelejä, sillä budjettihintaiset, SATA-liittimillä emolevyyn ahdetut SSD:t kahlaavat jopa puolella nopeudella XS1000:n verrattuna. Siihen se ei kuitenkaan ole tehty, mutta mahdollisuus löytyy.

Kingstonin XS1000 ei suinkaan ole markkinoiden nopein, mutta ei suinkaan hitain. Isoveli XS2000 nousee TechRadarin Top7-listan paikalle numero 4.

Varastointitilaa XS1000 tarjoaa yhden- ja kahden teratavun kokoisina vaihtoehtoina.

Mukana pätkä johtoa.

Kannattava hankinta?

Jos tarvitset nopeaa tallennustilaa hyvällä suojauksella, on XS1000 järkevä valinta – myös hinnaltaan. Suomen päästä poistettuna helposti halvimmasta, ellei jopa halvin vaihtoehto nopealle, kahden teratavun kokoiselle ulkoiselle SSD:lle.

Se on helppo ottaa käyttöön, eikä se vaadi toimiakseen uusinta USB 3.2 Gen2 -paikkaa koneelta, vaan on takaperoisesti muodikas myös vanhemmille USB:lle, jolloin vauhti tietenkin kärsii.

Mainos