Mainos
Kaukaisella Jambastionin planeetalla musta kristallisydän räjähtää. Tämän kosmisen kataklysmin seurauksena monet Kirbyn kavereista muuttuvat ilkimyksiksi. Vaaleanpunainen palluramme kuitenkin mutatoituu sydämiä heitteleväksi ystävyyssankariksi. Uusi tasohyppelyseikkailu valmis alkamaan.

Kirby Star Allies jatkaa monin tavoin Nintendon klassisen pelisarjan vanhoja metkuja. Kentät ovat perinteisen värikkäitä, vaikeustaso on laskettu alas ja päähenkilön imukyvyt ovat edelleen paikallaan. Tutun hutun lisäksi buffettiin on onneksi katettu myös tuoreempia herkkuja, jotka pitävät homman mielenkiintoisena.

Mainos

Pohjimmiltaan perinteistä tasohyppelyä on maustettu Kirbyn kyvyllä ystävystyä pelimaailman eri hahmojen kanssa. Nämä erikoiskykyjä omaavat frendit toimivat moninpelihahmoina ja tuovat samalla omia ainutlaatuisia kykyjään osaksi pelaajan arsenaalia. Tärkeässä osassa ovat myös eri hahmojen ominaisuuksien yhdistelmät, joilla ratkaistaan kenttien sisältämiä arvoituksia ja tietenkin kukistetaan pomoja.

Kenttäsuunnittelu yllättää

Graafisesti tarjolla ei ole herkkua, jos ei mitään moitittavaakaan. Toisaalta teknisesti kyseessä on moitteeton kokonaisuus. Kenttäsuunnittelussa on nähtävissä jopa muutamia mukavia innovaatioita. Myös vaihtelevaa tekemistä kerättävien härpäkkeiden muodossa on yllin kyllin. Näiden kokoon koluaminen taitaakin olla veteraanipelaajalle se pelin suurin haaste.

”Porukassa toiminta on hauskimmillaan, hyppely kaoottista ja arvoitusten ratkaiseminen sopivan tyydyttävää”

Uutuuspelin suurimmat plussat löytyvät paikallisesta moninpelistä. Kirby Star Allies on suunniteltu pelattavaksi lokaalisti neljän hengen ryhmissä. Porukassa toiminta on hauskimmillaan, hyppely kaoottista ja arvoitusten ratkaiseminen sopivan tyydyttävää. Yksinäisellä tatinhakkaajalla puuha on vähemmän mielekästä, sillä tekoälypelikaverit eivät valitettavasti koskaan tunnu olevan niitä parhaita.

Kirby Star Allies on mukiinmenevä peli, joka on hyvä hankinta varsinkin perheen pienempiä (tai kokemattomampia) pelaajia ajatellen. Nintendon tasohyppymagiasta saadaan viitteitä, mutta miksikään eläväksi klassikosta ei teoksesta valitettavasti ole.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kirby Star Allies
60 %
Edellinen artikkeliKurkkaa Ready Player One -elokuvan huikea kilpa-ajokohtaus tästä
Seuraava artikkeliUbisoft myllyttää tulevia pelejään E3-showssaan 11. kesäkuuta
Aaro Hallamurto (ent. Kare), eli Herrasmiespelaaja on kovan luokan Nintendo-spesialisti ja pitkän linjan videopeliveteraani.
kirby-star-allies-arvosteluKirby Star Allies on mukiinmenevä peli, joka on hyvä hankinta varsinkin perheen pienempiä (tai kokemattomampia) pelaajia ajatellen. Nintendon tasohyppymagiasta saadaan viitteitä, mutta miksikään eläväksi klassikosta ei teoksesta valitettavasti ole.