Mainos
Kaikkien rakastama(?) vaaleanpunainen ahmattipallero Kirby tekee trendikkään paluun unimaahan remasteroituna versiona Kirby’s Return to Dream Land Deluxe -pelin muodossa Nintendo Switchille. Peli on alunperin julkaistu WiiU-konsolille ilman Deluxe-lisänimeä.

Kaikkien rakastama(?) vaaleanpunainen ahmattipallero Kirby tekee trendikkään paluun unimaahan remasteroituna versiona Nintendo Switchille. Peli on alunperin julkaistu WiiU-konsolille ilman Deluxe-lisänimeä.

Tarina onnettomasta oliosta

Pelin tarina kertoo onnettomasta avaruusoliosta, Magolarista, joka haaksirikkoutuu kesken Kirbyn eväsretken. Kirby kavereineen haluaa tottakai auttaa muukalaisen takaisin matkalleen ja pelaajien tehtävänä on kerätä aluksen korjaamiseen tarvittavat kilkkeet.

Mainos

Return to Dream Land on pääasiassa 2D-tasoloikka joka luottaa vahvaan tasosuunnitteluun, mielenkiintoisiin kykyihin, jotka Kirby voi vihollisia ahmimalla varustaa. Ja tottakai myös 1–4 pelaajan drop-in/out moninpeliin, jossa muiden pelaajien ei tarvitse tyytyä pelaamaan vain Kirbyn kavereilla, vaan nyt kaikilla on mahdollisuus pelata erivärisillä Kirbyillä vaikka tottakai kumppanit ovat seikkailussa mukana.

Parhaimman näköinen Kirby-peli

Deluxe lisänä Switch-versioon on tuotu uusia pikkupelejä, uusi Magolar-muukalaisen Metroidista ammentava epilogi jossa muukalaista pääsee kehittämään seikkailun aikana, muutamia uusia voimia Kirbylle kuten uskomattoman hieno Mecha, ja tottakai hurmaavat ja erittäin yksityiskohtaiset grafiikat.

Peli onkin helposti parhaimman näköinen Kirby-seikkailu koskaan ja sen yksityiskohdat ovat äärimmäisen hupaisia sekä tarkkaan mietittyjä. Lainaapa Kirbyn länkkäriversio kävelytyylinsä kakkahousumaiselta John Wayneltä.

Parhaimmillaan useamman pelaajan yhteistyönä

Kirbyn paluu on älyttömän upea peli. En ole aikaisempaa versiota pelannut, mutta tämä versio ainakin on päräyttävän huikea seikkailu.  Se esittelee pelimaailman ja Kirbyn kyvyt hienosti, taistellen läpi välipomojen kohti todella haastavia ja mielikuvituksellisia loppukenttiä. Uudet lisämausteet tuntuvat todella luontaisilta ja onkin vaikea kuvitella, että peli on aiemmin julkaistu ilman niitä. Peli on ehdottomasti parhaimmillaan useamman pelaajan sekoiluna, mutta se sopii yhtälailla yksinpeliksi ja apurimoodissa jopa ihan perheen matalatasoisimmille pelaajillekin.

Kannattaako ostaa?

Kirbyn paluu unimaahan ei ole uudelleenlämmittely eikä haalea remasterointi, vaan se uhkuu ylpeänä ja vaaleanpunaisena laatua, sekä edustaa yhtä nykygeneraation parhaista tasohyppelyistä, kunhan pelaaja pääsee liiankin helpoista alkupään tasoista ohi.

Se on pullellaan sisältöä ja vaikka normaalisti en pikkupeleistä välitä, oli oman tason 5 pikkupelaajan rakkaus niitä kohtaan miltei jopa liikuttavaa. Mene, osta ja ihastu.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kirby’s Return to Dream Land Deluxe
90 %
Edellinen artikkeliNämä pelit sulattavat pelikoneesi sisuskalut vuonna 2023
Seuraava artikkeliBlood Bowl 3 starttasi kehnosti – tekijät pahoittelevat ongelmia
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
kirbys-return-to-dream-land-deluxe-arvosteluKirby’s Return to Dream Land Deluxe ei ole uudelleenlämmittely eikä haalea remasterointi, vaan se uhkuu ylpeänä ja vaaleanpunaisena laatua, sekä edustaa yhtä nykygeneraation parhaista tasohyppelyistä, kunhan pelaaja pääsee liiankin helpoista alkupään tasoista ohi.