Mainos

Orlandon Universal studioiden Adventure Islandilta löytyy jokaisen Potter-fanin taivas. 


The Wizardin World of Harry Potter
on rakennettu kirjasta tuttua Tylyahoa mukaillen. Pieni asema vetureineen toivottavaa vieraat tervetulleiksi talviseen kylään.  

Taustalla häämöttää Tylypahkan linna, johon sisään on rakennettu 3D-vuoristorata. Jonottaessa rataan pääsee kiertämään Tylypahkan sisälle. Linnan uumenista löytyvät niin liikkuvat taulut kuin elokuvasta tutut hahmotkin.

Mainos
 
juna.jpg
 
Floridan auringonpaahteessa lumiset räystäät voivat tuntua hieman omituisilta, mutta taianomainen vaikutelma syntyykin ehkä juuri siitä. Tylyahon kylänraitti on kodikas ja eurooppalaiseen tyyliin rakennettu. Näyteikkunat ovat täynnä mitä ihmeellisimpiä taikaelämyksiä itsekseen neulovista neuloista liikkuviin kirjan kansiin.
 
hpkylanraitti.jpg
 
Hunajaherttuan karkkipurkit ovat yhtä herkullisen näköisiä kuin elokuvassa. Hinnat on kuitenkin viety huvipuistojen tasolle. Elokuvan suklaasammakkoa hieman suurempi sokerimötikkä maksaa kymmenen dollaria. Mukana tulee tuttu keräilykortti, mutta ei paljoa lämmitä, kun Dumbledoren sijaan paketista paljastuukin Helga Puuskupuh.

Kolmessa luudanvarressa on kermakaljaa tarjolla niin jäähileen kuin nesteen muotoisenakin. Tämä hieman toffeelta maistuva juoma tuo mieleen kirjasarjan hittijuoman. Siltä sen juuri olisikin pitänyt maistua. 
 
hpkauppa.jpg
Oheistuotetta löytyy muutenkin joka lähtöön. On viittoja, kaulahuiveja, paitoja, mukeja, taikasauvoja ja pehmoleluja. Oman horoskooppimerkillä kohdennettavan taikasauvan saa lunastaa 30 dollarin hintaan. Ostohysteriasta huolimatta paikka on kuitenkin elämys.

Elämyspuistojen tunnelma on tehty kirjojen ja elokuvan mukaan. Non-stoppina Ollivanderssilla järjestettävä Sauva valitsee kantajansa -show on jo itsenään pienimuotoinen maaginen tapahtuma. 

 
kermakalja.jpg
Ihmismassaa ei tällaisessa paikassa voi välttää. The Wizardin World of Harry Potter on vain osa Adventure Islandin kokonaisuutta. Näin esimerkiksi myös Marvelin sarjakuvamaailmaan tutustumaan tulleet käyvät katsastamassa myös tämän nähtävyyden.

naiset_tanssii_hp
 

Jos Potter-sarja on iskenyt ja sinulla on mahdollisuus käydä Floridassa, älä jätä tätä kohdetta katsastamatta.
 
Lisätietoja ja mahdollisuus kokea virtuaalikierros huvipuistosta Universalin nettisivuilla
 
 
Teksti ja kuvat: Susanna Saarela
Mainos