Mainos
Fntastic, kiistellyn The Day Before -pelin takana oleva studio, on ilmoittanut lopettavansa toimintansa vain neljä päivää sen jälkeen, kun peli julkaistiin Early Access -pelinä Steamissa.

”Tänään ilmoitamme Fntastic-studion sulkemisesta. Valitettavasti The Day Before on epäonnistunut taloudellisesti, eikä meillä ole varoja jatkaa. Kaikki saadut tulot käytetään velkojen maksamiseen yhteistyökumppaneillemme.

Sijoitimme kaikki ponnistuksemme, resurssimme ja työtuntimme The Day Before -pelin kehittämiseen, joka oli ensimmäinen suuri pelimme. Halusimme todella julkaista uusia korjauksia paljastaaksemme pelin koko potentiaalin, mutta valitettavasti meillä ei ole rahoitusta työn jatkamiseen.

Mainos

On tärkeää huomata, että emme ottaneet yleisöltä rahaa The Day Before -elokuvan kehittämisen aikana; ennakkotilauksia tai joukkorahoituskampanjoita ei ollut. Työskentelimme väsymättömästi viisi vuotta ja vuodatimme peliin verta, hikeä ja kyyneleitä. Pahoittelemme, jos emme vastanneet odotuksiasi. Teimme kaiken voitavamme, mutta valitettavasti laskimme mahdollisuutemme väärin. Pelien luominen on uskomattoman haastava tehtävä”, yhtiö kertoi verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan julkaisemassaan viestissä.

Läpinäkyvyyden puute Fntasticin taholta, joka näytti olevan epäröivä esittelemään peliä perusteellisesti, sekä paljastus, että peliä kehitettiin suurelta osin vapaaehtoisvoimin, ja syytökset siitä, että mainosmateriaalit sisälsivät ”kopioituja resursseja” useista muista peleistä, saivat aikaan epäilyksiä siitä, että tuote vastaisi alkuperäisen, vuonna 2021 tapahtuneen paljastuksen synnyttämää hypeä.

Se oli aikoinaan Steamin toivotuin peli, mutta se kärsi useista viivästyksistä, mukaan lukien pitkästä viivytyksestä, jota syytettiin tavaramerkkikiistasta, ennen kuin se lopulta julkaistiin 7. joulukuuta ja sai enimmäkseen negatiivisia käyttäjäarvioita.

Peliä on ilmeisesti hyvitetty laajalti Steamissa, jossa monet pelaajat ovat leimanneet sen huijaukseksi. Lukuisat ostajat ovat arvostelleet Fntasticia heidän mukaansa valheellisesta mainonnasta ja väittäneet, että peli on itse asiassa pienimuotoinen louhintaräiskintä, josta puuttuvat luvatut avoimen maailman selviytymiselementit.

Peliä ei voi enää ostaa Steamista.

Mainos