Kolme vuotta siinä meni, mutta nyt ensimmäinen Star Wars -fps-peli on remasteroitu fanien toimesta

Mainos
Dark Forcesin lähdekoodiportin tekeminen ei ollut mikään läpihuutojuttu.

Star Wars: Dark Forces, ensimmäinen Star Wars FPS ja Jedi Knight -sarjan edeltäjä, on vihdoin saanut ZDoom-käsittelyn.

Kehittäjät luciusDXL, winterheart ja gilmorem560 ovat julkaisseet 1.0-version Force Enginestä, joka on avoimen lähdekoodin käänteisversio Dark Forcesista ja jonka avulla sitä voi pelata nykyaikaisilla mukavuuksilla ja korkealla resoluutiolla.

Mainos

Vuonna 1995 julkaistu Dark Forces kuuluu vahvasti ensimmäisen persoonan räiskintäpelien ”Doom-klooni”-aikakauteen. Siinä on liukas ja nopea boomer shooter -liikkuminen, loistava asevalikoima ja laajoja, sokkeloisia tasoja, mutta se on todella innovatiivinen esitystapansa suhteen.

Dark Forces on täydellinen Star Wars musiikin, äänitehosteiden ja ulkoasun suhteen ja kertoo samalla melko syvällisen tarinan Han Soloa muistuttavasta Kyle Katarnista, joka taistelee keisarillista jäännöstä vastaan.

Nykyään Dark Forces jää hieman Jedi Knight -sarjan jatko-osien varjoon, joissa Kylesta tulee jedi ja hän osallistuu edelleen parhaimman tuntuiseen valosapelitaisteluun, mitä pelissä on koskaan tehty.

1.0-versiossaan Force Engine antaa sinun pelata Dark Forces -pelin loppuun asti, ja sen ominaisuuksia, kuten hiiren ulkoasua ja korkean resoluution tukea, voidaan mukauttaa erittäin monipuolisesti.

Force Engine tukee nyt myös GPU-renderöintiä alkuperäisen arkaaisen ohjelmistorenderöijän sijaan, ja siinä on modilatausohjelma aiempia ja tulevia käyttäjien luomuksia varten.

Force Engine -tiimi on ilmoittanut, että täysi Outlaws-pelin tuki tulee myöhemmin projektin 2.0-päivityksessä.

Asennus?

Sekä itse Force Enginen että modien asennus on helppoa. Tarvitset kopion Dark Forcesista aloittaaksesi. Löydät sen ainakin GOG:sta.

Kun olet ladannut modin, Force Enginen suoritettava ohjelma tunnistaa automaattisesti pelin asennuspolkusi.

Voit vain pudottaa kaikki käyttäjän tekemät kartat tai viritykset Force Enginen ”Mods”-hakemistoon ja valita ladattavat kartat ja viritykset Force Enginen käynnistysnäytössä olevasta vaihtoehdosta.

Mainos