Mainos

Joukko tiedemiehiä ja sotilaita lähtee kartoittamaan mystistä saarta. Arvaahan sen jo leffan nimestäkin, että saarella asustaa apina.

Vietnamin sodan aikoihin sijoittuva Kong: Pääkallosaari kertoo kartoittamattomasta saaresta, joka on piinannut tri Bill Randaa (John Goodman) jo vuosikymmeniä. Hän saa viimein suostuteltua Yhdysvaltain armeijan yhteistyöhön saaren kartoittamiseksi. Heti kättelyssä joukko joutuu kohtaamaan King Kong -jättiläisapinan, mutta se ei ole pahinta mitä saari tarjoaa.

Mainos

Ohjaaja Jordan Voight-Robertsin ote ohjaajana eroaa selvästi muista King Kong -elokuvista. Toki koko elokuvan tyyli ja käsikirjoituskin on erilainen, mutta Voight-Roberts lähestyy tarinaa selvästi pelimäisin pttein. Resident Evil -pelin tyylinen helikopterionnettomuus ja lukuisat ensimmäisen persoonan räiskintäkuvakulmat juontavat miehen omaan lapsuuteen – ja mikeei myös allekirjoittaneen. Kuvakerronta toimii varsin hienosti, sillä sen avulla Kongin koko todella konkretisoituu.

Vuoden 1933 King Kong -elokuva toimii inspiraationa moneen asiaan. Jättiläishaasteet ja John Goodmanin asu ovat suoraan alkuperäisleffasta. Yksityiskohdat ovat kivoja.

Tarinallisesti Kong on imuisa ja viihdyttävä. Mestariteos se ei ole, mutta kestää helposti toisenkin katselukerran. Elokuvan loppu avaa ovia reippaalla kädellä ja sitoo sen jopa pari vuotta sitten julkaistuun Godzilla-elokuvaan. Kannattaa siis katsoa leffa lopputekstien loppuun saakka.

4K UHD -kuva on moitteeton ja tarkka. HDR-värit tekevät oman taikansa, joka toimii tälläkin kertaa itse resoluutiota vaikuttavampana.

Pää-ääniraitana toimiva Dolby Atmos on LFE-kanavansa kanssa hieman vaisu, mutta tarjoilee puolestaan kolmiulotteisempaa äänimaisemaa kaiuttamalla äänet myös ylä- ja alapuolelle. DTS-kanava jytisee syvemmin, mutta keskittyy pelkästään horisontaaliseen 7.1-akseliinsa.

Mainos