Mainos
Puolijohdekomponenttien ja kuljetuskonttien pula on syypää siihen, miksi esimerkiksi PS5- ja XBS-konsoleita ja Nvidian sekä AMD:n näytönohjaimia on saatavilla niin vähän. Koska siruja taas saadaan normaalisti?

Sirupula voi oikeastaan muuttua jopa sirun ylitarjonnaksi vuoteen 2023 mennessä analyytikkoyrityksen IDC:n mukaan. Se ei ehkä ole täydellinen ratkaisu niille, jotka haluavat epätoivoisesti uutta grafiikkapiiriä tänään, mutta ainakin se antaa toivoa.

IDC:n raportissa todetaan, että se odottaa puolijohdeteollisuuden ”normalisoituvan ja tasapainottavan vuoden 2022 puoliväliin mennessä, ja sen myötä mahdollisen ylikapasiteetin vuonna 2023.

Mainos

Myös tuotantokapasiteetin sanotaan olevan jo maksimoitu vuoteen 2021 mennessä, mikä tarkoittaa, että jokainen tuotanto on varattu loppuvuodelle.

Kun vuoden loppua kohden lisätään lomaostoksien paineet, ja kiireinen kausi johtaa vähäiseen tarjontaan, veikkaus on, että asiakkaat eivät vielä pääse juurikaan hyötymään komponenttisen saatavuudesta.

Mutta tämä on silti hyvä uutinen vuosien 2022 ja 2023 osalta.

Intel, Samsung ja TSMC suunnittelevat kokonaan uusia kehittyneitä sirunvalmistuslaitoksia Yhdysvalloissa. Suurin osa näistä yrityksistä ei kuitenkaan pumppaa siruja ulos ennen vuotta 2022.

Euroopan unionissa on myös keskusteltu EU:n omasta puolijohdetuotannosta, joka olisi riippumaton muista maista. Samalla keskusteluissa on kestävän kehityksen komponenttien tuotanto.

Mainos
Edellinen artikkeliDetroit: Become Human -studio tekemässä seuraavaa tarinakeskeistä Star Wars -peliä?
Seuraava artikkeliBig Game -ohjaaja, Jalmari Helanderin Sisu-toimintaleffan kuvaukset alkoivat Lapissa