Mainos
Fingersoftin kymmenvuotissyntymäpäivät huipentuvat pelialan jo odottamaankin vahvistukseen: Hill Climb Racing -pelisarja tulee saamaan jatkoa.

– Olemme ylpeitä voidessamme vahvistaa näin juhlavuoden lopulla, että toistaiseksi menestynein pelisarjamme on saamassa jatkoa Hill Climb Racing 3 -pelin kehityksen aloittamisen myötä. Merkittävimpiä muutoksia aikaisempiin pelisarjan peleihin ovat reaaliaikainen moninpelimahdollisuus ja 3D-grafiikka, kertoo Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja.

Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja.

Vahvistus sattuu sopivasti yhtiön juhlavuoden viime metreille. Oululainen mobiilipelistudio täytti tänä vuonna pyöreitä vuosia, täydet kymmenen vuotta.

Mainos

Kaikki sai alkunsa vuonna 2012, kun oululaisen Toni Fingerroosin muutaman kuukauden projektista syntyi yksi aikamme suosituimmista fysiikkapohjaisista autopeleistä.

– Totta kai on myönnettävä, että pelin suosion jatkuminen näin kymmenen vuoden jälkeenkin tuntuu hyvältä. Se on ehdottomasti osoitus siitä, että työntekijämme ovat onnistuneet siinä mitä he tekevät. Mielestäni se on seurausta siitä, että olemme yhdessä onnistuneet luomaan työympäristön jossa on tasapaino niin luovuuden ja tuottavuuden, kuin työn ja vapaa-ajan välillä, Kylmäoja kertoo.

Fingersoft tulee kertomaan lisätietoa uuden pelin kehitystyöstä ensi vuoden aikana. Parhaillaan peliä kehitetään yhtiön Oulussa ja Helsingissä sijaitsevissa toimipisteissä.

Aikuistunut mutta ei kangistunut

Hill Climb Racing 3 -pelin kehitysuutinen kertoo Kylmäojan mukaan jatkuvasta innovatiivisuudesta, jota yrityksestä löytyy vielä kymmenen vuoden jälkeenkin.

– Oululaisfirma on aikuistunut, mutta ei kangistunut kaavoihinsa, Kylmäoja sanoo.

lkuperäinen Hill Climb Racing -peli on myös edelleen kovassa käytössä pelaajien keskuudessa: vuonna 2021 pelin pariin löysi yli 220 miljoonaa uutta pelaajaa, joka tarkoittaa keskimäärin 600 000 latausta joka päivä. Pelillä oli keskimäärin yli 4 miljoonaa käyttäjää per päivä.

Uuden pelin kehittäminen sekä jatkuva päivitystyö alkuperäiseen Hill Climb Racing -peliin sekä tämän toiseen osaan ovat vaatineet panostuksia myös henkilöstön suhteen.

Tällä hetkellä Fingersoft työllistää 110 pelialan osaajaa Suomessa. Yhtiö etsii jatkuvasti uusia pelialan osaajia joukkoihinsa – globaalissa työvoimakilpailussa on pystyttävä erottautumaan.

Fingersoft haluaa erottua panostamalla erityisesti työntekijöidensä hyvinvointiin. Tänä vuonna yritys oli otsikoissa työaikakokeilullaan, jossa työntekijät saivat 80 % työajasta 90 % palkan.

Mainos