Mainos
Walter Mittyn ihmeellinen elämä (The Secret Life of Walter Mitty) -elokuvan naispääosaa esittävä Kristen Wiig paljastaa nuoruuden haaveensa ja kokemuksensa elokuvan teosta.
 
Walter Mittyn ihmeellinen elämä on tarina miehestä, jonka elämä on tasaista puurtamista LIFE-aikakauslehden toimituksessa. Maustetta negatiivien tuijottamiselle tuovat päiväunet, jotka vievät  Mittyn hurjiin seikkailuihin. Koomikkoperheen vesa Ben Stiller on ohjannut ja tuottanut elokuvan. Stiller nähdään myös elokuvan pääosassa. 
 
Walter Mittyn salaista ihastusta Cheryl Melhoffia näyttelevä Kristen Wiig on antanut haastattelun, jossa hän paljastaa nuoruuden haaveensa. Wiig on pitkän linjan näyttelijä, joka on esiintynyt seitsemänä kautena Saturday Night Live-tv-sarjassa. Näyttelijätär on nähty myös Morsiusneidot (The Bridesmaids) ja Friends with Kids -elokuvissa. Wiig kertoo elävänsä tällä hetkellä unelmaansa, joka hänellä on ollut jo nuoresta asti.
 
”Kun aloitin elokuvabisneksessä, halusin olla näyttelijä, vaikka minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta. Asuin Arizonassa ja tiesin, etten halua elää loppu elämääni siellä. Ajattelin, että mitä tekisin, jos voisin tehdä ihan mitä vaan haluaisin. ”
 
Wiig tiesi, että hänen täytyy ottaa ratkaiseva askel ja kokeilla siipiään elokuvamaailmassa. Hänellä ei ollut aavistustakaan mitä tulisi tapahtumaan.
 
”Haaveeni oli muuttaa LA:han ja olla näyttelijä, vaikka olin käynyt vain näytelmäkurssin ja näytellyt viidennellä luokalla kääpiötä Ihmemaa Oz -näytelmässä.
Minulla ei ollut kokemusta. Pakkasin tavarani ja muutin pois asunnostani. En kertonut edes vanhemmilleni. Muutin vain Los Angelesiin.”
 
 
Wiigin mukaan luovaa työtä tehdessä on aina olemassa riski epäonnistua. Näyttelijätär määrittelee riskin joksikin sellaiseksi asiaksi, jonka tekemistä ihmiset pelkäävät. Wiig teki näyttelijäuransa ensimmäisen toimintakohtauksen Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuvan kuvauksissa.
 
”Ensimmäinen kohtaus, jossa Walter juoksee ulos palavasta rakennuksesta oli minun ensimmäinen kokemukseni minkäänlaisesta toimintakohtauksesta ikinä. Siellä oli tulta ja tavaraa lensi ympäriinsä. Se oli mahtavaa!”
 
Kristen Wiig on myös ääninäytellyt animaatioissa. Viimeksi hänet on kuultu Itse ilkimys 2 ja Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvissa.
 
Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuvassa Kristen Wiig laulaa David Bowien Space Oddity -laulun.
Neito kertoo, että laulun laulaminen oli hänen mielestään suuri riski. Hän on laulanut useasti Saturday Night Liveä tehdessään, mutta elokuvassa hän yritti tosissaan tehdä hyvää työtä.
 
”Suurin riski elokuvassa oli laulaa kyseinen laulu. Lauloin SNL:ssä, mutta tarkoitan, että elokuvassa yritin oikeasti tehdä hyvää työtä ja kyseessä on David Bowien laulu. Se oli pelottava hetki minulle tässä elokuvassa. Ajatus siitä, että laulu tullaan näkemään valkokankaalla ja, että laulan sen oikeasti, teki minut todella hermostuneeksi."
 
 
Tähti kertoo fanittaneensa elokuvan käsikirjoittajaa Steve Conradia jo pitkään. Näyttelijätär paljastaa, että häntä ei ollut vaikeaa suostutella mukaan elokuvaan. 
 
”Tapasin Ben Stillerin ja puhuimme elokuvan tunnelmasta ja hahmoista. Hän jopa mainitsi millaista musiikkia hän haluaa mukaan elokuvaan. Se oli tavallaan mukana ensi hetkestä -tilanne.”
 
Kristen Wiig käsikirjoitti tähdittämänsä Morsiusneidot -elokuvan yhdessä Annie Mumolon kanssa. Näyttelijätär ei kuitenkaan usko, että morsiusneitokohellukselle saadaan jatko-osa.
 
”Ei, minulla ei ole aikomusta tehdä jatko-osia tai sarjoja. Uskon, että voimme vain jättää sen sellaiseksi kuin se on ja siirtyä muihin asioihin.”
 
Teksti: Susanna Saarela
Kuvat: Twentieth Century Fox 
 
Mainos