Mainos
Activision Blizzardin sääntöjen noudattamisesta vastaava johtaja Frances Townsend on jättänyt tehtävänsä yhtiössä, ilmenee Bobby Kotickin lähettämästä sähköpostiviestistä.

Bloomberg kertoo, että Frances Townsend on päättänyt luopua tehtävästään ennen kuin Microsoft aikoo ostaa Activision Blizzardin lähes 70 miljardilla dollarilla.

Vaikka Townsend jättää tehtävänsä, hän toimii yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan Bobby Kotickin vanhempana neuvonantajana.

Mainos

Townsend, joka toimi aiemmin presidentti George W. Bushin avustajana kotimaan turvallisuudesta ja terrorismin torjunnasta, oli toiminut Activision Blizzardin varatoimitusjohtajana yritysasioista ja compliance-johtajana maaliskuusta 2021 lähtien.

Tehtävässään hän valvoi muun muassa Activision Blizzardin viestintää.

Townsend joutui kuitenkin tulituksen kohteeksi vastauksena Activision Blizzardia vastaan nostettuun DEFH-oikeudenkäyntiin, jossa yhtiötä syytettiin siitä, että se ei ollut puuttunut asianmukaisesti häirintä- ja syrjintäilmoituksiin.

Ensin hän lähetti tiettävästi koko yrityksen laajuisen sähköpostiviestin, jossa hän kutsui sitä ”todella perusteettomaksi ja vastuuttomaksi kanteeksi”, jossa ”esitettiin vääristynyt ja epätosi kuva yhtiöstämme, mukaan lukien asiavirheellisiä, vanhoja ja asiayhteydestään irrotettuja tarinoita”.

Hänen kommenttinsa, jotka olivat osa Activision Blizzardin aggressiivista vastausta oikeusjuttuun, vaikuttivat siihen, että työntekijät järjestivät ulosmarssin protestiksi yhtiön työoloja vastaan ja menettivät uskonsa yhtiön johtoon.

Myöhemmin Townsend sai osakseen huomattavaa kritiikkiä, kun hän twiittasi Twitter-tilillään ”ilmiantojen ongelmasta” viestissä, joka linkitti Atlanticin artikkeliin aiheesta.

Vastausten tulvimisen jälkeen Townsend alkoi tiettävästi estää Activision Blizzardin työntekijöitä Twitterissä ja poisti myöhemmin tilinsä.

Mainos