Mainos
Steamin pelikirjasto on monelle PC-pelaajalle ns. emoalusta. Mutta kuinka sinne voi lisätä pelejä erittäin epäselvästä Windows 10:n Microsoft Storesta?

Esimerkiksi uusi Microsoft Flight Simulator on tarjolla sekä Microsoft Storen kautta että Steamin kautta. Jos peli on tullut ostettua ennakkoon Microsoft Storesta, kuinka sen saa lisättyä Steam-kirjastoon?

Tapoja on useita. Pelit voi liittää Steamiin joko manuaalisesti, joka on niin epämiellyttävän haastava prosessi, että sen onnistuminen ei ole aina edes satavarmaa. Toinen vaihtoehto on ladata ilmainen UWP Hook, joka on koodari Brian Liman tekemä ratkaisu ikuiseen ongelmaan.

Mainos

UWP Hookin saat ladattua tästä. Sen jälkeen ohjema vain käynnistetään, valitaan listasta kaikki Microsoft Storessa olevat pelit ja painetaan aktivointinappia. Tämän jälkeen Steam tulee käynnistää uudelleen, ja ta-daa! – Microsoft Store -pelisi ovat nyt Steam-kirjastossa.

Olemassa on myös muita launchereita kuten GOG, joka osaa yhdistää kaikkien muiden launchereiden pelit yhteen nippuun. GOG ei kuitenkaan toimi aina erinomaisesti, jonka vuoksi palveluita pitää manuaalisesti yhdistää GOG:iin uudelleen. UWP Hookille kannattaa siis antaa mahdollisuus.

Mainos