Kuinka PS5 vertautuu vanhaan 500 euron pelitietokoneeseen teknisiltä ominaisuuksiltaan?

Mainos
Uusi ja kiiltävä PS5 on nyt tapetilla ja monen suu vaahdossa ylistämä. Mutta kuinka hyvin konsoli todella vertautuu 4–5 vuotta vanhaan eduulliseen, noin 400–500 euron hintaiseen pelitietokoneeseen?

Gamers Nexus otti asiasta selvää vertailemalla PS5-konsolia saman hintaiseen pelitietokoneeseen.

Näytönohjaimeksi valittiin jo myynnistä poistunut Nvidian GTX 1600 -näytönohjain, joka vastasi kaikilta osin parhaiten PS5:n näytönohjaimen suorityskykyä muilta paitsi RTX:n osalta.

Mainos

Arvoja ja eroja mittaillaan etenkin yli 60 kuvan sekuntinopeuksiin tähtäävällä pelaamisella.

Video paneutuu myös ruudun repeämiseen ja avaa sen kaikille, joille V-sync ja screen tearing on uusi asia.

Lopputuloksena Gamers Nexus onnistuu vertailemaan laitteita keskenään, mutta lopulta konsolia ja PC:tä on vaikea, jopa mahdoton vertailla keskenään, sillä laitteiden luonteet ovat täysin erilaisia.

PC:llä voi esimerkiksi tehdä muutakin kuin pelata. Konsolit ovat puolestaan avaimet käteen pelikoneita viihdepalveluineen. PS5 suoriutuu erinomaisesti pelaamisesta samaan tapaan kuin saman hintainen PC, mutta kaikki eivät koskaan halua sekaantua monimutkaiseen PC-maailmaan, kuten kaikki eivät halua huoltaa itse omaa autoansakaan.

Mainos
Edellinen artikkeliNäin tuleva Hitman 3 vertautuu graafisesti Hitman 2 -peliin
Seuraava artikkeliPoikkeuksellisen pitkään suosiossa ollut 4v1-kauhupeli, Dead By Daylight saa suuren overhaul-päivityksen