Mainos
Uudet konsolit hohtavat pimeydessä eksoottisen ulkonäköineen ja ovat kuin sateenkaaren tavoin tavoittamattomissa. Jos löysää löytyy lompakosta tuplasti kaupan hintoja enemmän, ei tarvitse kauas katsoa, että näkee avuliaan trokarin uuden karhean konsolin kanssa hieromassa karvaisia käsiään.

PlayStation 5:n ja Xbox Series X/S:n julkaisut olivat ja menivät. Konsolit ovat joka paikasta nyt loppuunmyytyjä. 19. marraskuuta aamulla kello 9 alkaneet markkinat iskivät kansaan kuin kirkuvat teinit idolinsa stadionkeikkaa odotellessa.

Gigantissa sivusto päivittyi hitaasti, ja kun kellon ollessa yli yhdeksän ruutu viimein päivittyi, pääsi epämääräiseen noin vartin kestävään jonoon. Jonotusta ei silti tarvinnut hikikarpalot otsalla ja kieli pitkänä katsella kauan, sillä tyly “9:05, tuotteet loppuumyyty” iskeytyi pilaamaan koko kansan lottojännityksen.

Mainos

Klo 12 tuli toinen erä myyntiin, joka toimi ihan yhtä epämääräisesti. Citymarketin verkkokauppa iski tilaajat Lyyti-jonoon joka bugasi ja takkusi, tiedä sitten kuka sai ja kenelle annetaan, ja miten raukkamaisesti onnen anti täällä jae… Niin. Verkkokauppa.com oli onnellisille myynyt ennakkoon koko kattauksensa ja siitä koska lisää tulee, ei ole mitään varmaa tietoa.

Veljekset Keskinen sekoittaa pakkaa vielä muutaman päivän tarjoamalla Facebookissa kommentoijille osto-oikeus arpajaiset. Voittaessaan saisi ostaa konsolin “ehkäpä maailman halvimmalla?!”.

“Ennakkotilasin konsolin, mutta nyt olen tullut toisiin aatoksiin – 1600 €”

Kansallinen hätätila

Kaikki tämä Covidiin vetoava “ei hyllymyyntiin” -arvonta, perinteiset ylihypetyksen pienerien tuomat kuolaa erittävät “ei oo”:n myynnit aiheuttavat konsolikansalaisissa tarpeen, jota on vaikea täyttää, kun tuotetta ei saa.

Koko soppaa sekoittaa joulun uhkaava lähestyminen, ja sohvalla mököttävät esiteinit, jotka näyttävät samaa ilmettä, kuin niiden uusiksi vaatteiksi lahjottaisi isoveljen kulahtaneet kalsarit. Mistä onni tähän väestöä uhkaavaan hätään?

Eikä siinä vielä kaikki! Laitetaan mukaan vielä vessapaperia, käsidesiä, yksi ylimääräinen ohjaimen pahvilaatikko ja käytetty kasvomaski!

Ruma ilmiö, mitä tämä keinotekoinen haluttavuuden luominen luo, on trokarit, skalpeeraajat, korppikotkat. Nämä oman elämänsä arjen sankarit, ovat tilanneet laitteen ennakkoon, usein useasta eri paikasta ja nyt myyvät laitteita tuplahintaan “tarpeettomina”.

Yhdeltäkään ilmoitukselta ei ole löytynyt vanhan kansan “munaa” ilmoittaa, että kyseessä ei ole tarpeeton tuote, vaan päinvastoin täysin tarpeellinen rahantekoväline.

Tori.fi:stä löytyy tällä hetkellä noin kolmisenkymmentä ilmoitusta Playstation 5:sta.

Jo ennen kuin koko tuotetta oli virallisesti julkaistu (19.11.), löytyi kourallinen näitä myynti-ilmoituksia meiningillä “Saan tuotteen julkaisupäivänä, osta pois, raha ja tuote vaihtaa omistajaa vasta tuotteen julkaisussa“.

Kovin reilulta kuulostaa, kuten myös 1100 € hinta 499 € ovh:n konsolista. Joku myy jopa 399 € maksavaa digiversiota 1200 € hintaan. On toki mukana myös tunnelmaa keventävä “tarjoa”.

Kaikista ilmoituksista tasan yhdessä hinta oli noin saman verran, kuin mitä sisäänostohinnassa. Tämä myyjä ilmoitti, että oli varannut kahdesta paikasta ja saa molemmat ja täten olisi valmis myymään toisen. Tätä reilulta kuulostavaa tarjousta toki varjostaa ilmoituksesta löytyvä osuus “Mitähän tästä kehtaisi pyytää, tarjoa”. Ja taas joku haaska iskee raadolle ja tarjoaa nälkäisille ruhoja.

Facebookista ja Huuto.netistä löytyy myös useita varsin läskisoosilla turbotettuja hintoja kyseisistä laitteista. Facebookissa useassa ilmoituksessa ei lue muuta, kuin tuotteen hinta ja tuotteen nimi. Ei ole edes eroteltu, onko kyseessä digiversio vai levyasemallinen versio PlayStation 5:sta. Tärkeää että 1100 € on mainittu.

Lohdun sanat varjoihin itkemään jääneille

Älkää turhaan mussukat menettäkö toivoanne. Laitteet ovat varmasti hienoja. PlayStation 5:n ohjain on geim zeinzeri haptisen palautteen ja mukautuvine liipaisimineen. Xbox Series X on luultavasti tehokkain konsoli tällä hetkellä.

Mikä tässä tilanteessa sitten lohduttaisi? Autoeroottisia unia itsestään näkevien PC-herrarodun huutelut kolmen tonnin PC-laitteiden takaa ei paljoa auta. Osa ihmisistä ei vain halua PC-konetta, ja nauttii enemmän konsoleilla pelaamisesta.

Lohtu tulee tästä itse julkaisuajasta. Kummallakaan, ei Xboxilla, eikä Playstation 5:llä ole tällä hetkellä juuri mitään ekslusiivista peliä lähimain näköpiirissä. Herkkujulkaisut saapuvat vasta 2021 keväällä ja siitä eteenpäin.

Tällä hetkellä Playstation 5:lla pelaillaan pääasiassa PS4-pelejä ja Xboxilla aiempien boksien pelejä. Lisäksi suurin osa pelijulkaisijoista on lupaillut ilmaiset upgradet uudelle konsolisukupolvelle nyt vielä edelliselle konsolisukupolvelle julkaistaviin peleihin. Eli jos hyllystä löytyy jo Playstation 4 tai Xbox One, voi tulevan sukupolven pelien keräilyn aloitella ja nyt, ja hankkia konsolinsa vasta sitten, kun sitä kohtuuhintaan ja reilulla kaupalla ja takuilla saa.

Mainos
Edellinen artikkeliPlayStation 5 saapuu tänään Suomeen
Seuraava artikkeliFirefighting Simulator – The Squad -arvostelu – Kämppä tulessa, apu tulossa!
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.