Kummallinen poliittinen kiista piinaa tulevaa Barbie-elokuvaa

Mainos
Tuleva Barbie-elokuva on joutunut hämmentävän kiistan kohteeksi.

Warner Bros. Discoveryn uusi elokuva – Barbie – joka perustuu Mattelin ikoniseen lelusarjaan – on kielletty nyt Vietnamissa kiistanalaisen kartan esiintymisen vuoksi.

Barbie-karttakiistan taustalla on se, että tietyissä elokuvan trailereissa näkyi käsin piirretty kartta. Monet vietnamilaiset uskovat, että tämä kartta kuvaa ”yhdeksänviivaista viivaa”. Yhdeksänviivainen viiva viittaa kartoissa oleviin viivapätkiin, joiden tarkoituksena on osoittaa Kiinan aluevaatimukset Etelä-Kiinan merellä. Vietnam kertoo, että loukkaavat maan suvereniteettia.

Mainos

Warner Bros. Film Groupin tiedottaja kertoi Varietylle, että elokuvassa esiintyvä kartta on pelkkä ”doodle”, eikä sen ole tarkoitus kuvata mitään todellista skenaariota.

– Barbie Landin kartta on lapsenomainen väriliitupiirros. Doodlet kuvaavat Barbien mielikuvituksellista matkaa Barbie-maasta ’oikeaan maailmaan’. Sen ei ollut tarkoitus antaa minkäänlaista poliittista kannanottoa, Warner Bros. Film Groupin tiedottaja sanoi.

Kyseinen kartta on elokuvan juonikuvio, sillä Margot Robbien Barbie viittaa siihen seikkailunsa aikana. Vaikka on epäselvää, olivatko viivat poliittisesti motivoituja, Warner Bros. Discovery on edelleen varma, että kyseessä on väärinkäsitys.

Barbie saa Suomen ensi-iltansa 21. heinäkuuta.

Mainos