Mainos
Kun saunajakkaralla istuessa tulee selkä kipeäksi, lienee syytä vaihtaa atk-tuoli astetta parempaan. Istuinvalmistaja L33T on tuonut markkinoille uuden Encore Gaming Chairin, jonka päätimme ottaa testiin.

Pelituoli toimitetaan suurehkossa pahvipakkauksessa, jossa se on osina. Simppeli aanelkku opastaa kuitenkin yksinkertaisessa asennusprosessissa, jossa on muutama ruuvattava ruuvi ja paikalleen kuin itsellään sujahtavat osat. Tuolin kyhäämiseen menee noin tunti, mikäli käyttää oikeita työkaluja, pakkauksessa mukana toimitettavan kuusiokolokäyrän sijaan.

Mainos

Muotoilu

Aloitetaan penkin ulkoasusta. Tuoli muistuttaa hyvinkin paljon nykyaikaista pelituolia. Selkänoja on suuri, persalusta on iso ja kämmentuet leveällä.

Leveä asento on yllättävän huono kirjoittamiseen, mutta erinomainen pelaamiseen. Näppis ja hiiri ovat kauempana toisistaan, joten kyynärpäät saavat levätä hyvässä asennossa eSport-treenejä suoritettaessa tai casuaalisti pelattaessa.

Kirjoittaminen on puolestaan kapeammalla alueella tapahtuvaa toimintaa, joten toinen käsivarsi jää L33T-tuolin kanssa aina ilman tukea. Tähän kestää tottua hetki, mutta muuttuu pikkuhiljaa huomaamattomaksi.

Tuolin ulkoasu on ihan siisti. Siinä ei ole valittamista, vaikka selkänojassa olevat ihmeelliset aukot aiheuttavatkin hämmennystä. Tarkoituksena on ilmeisesti ollut herättää vain cooliutta, sillä mitään järkevää funktiota niillä ei ole. Mikäli reikien läpi sujauttaa köyden tai pianolangan, voi tuolissaistujan hirttää tavallista tuolia helpommin. Tämä tuskin on kuitenkaan kenenkään muun, kuin allekirjoittaneen mielessä, Hitman-pelin pelaamisen jälkitunnelmissa.

Peffanen hikoaa, kädet hikoavat

Tuolin selkeästi huonoin puoli on sen materiaali. Tuoli näyttää nahalta, mutta se taitaa olla jotain uretaanisekoitusta. Tuolissa oleva grippi on sitä luokkaa, että kun siihen istahtaa, pysyy ihminen painoillaan, vaikka miten vääntelehtisi. Tuolissa alkaa myös välittömästi hiostuttamaan. Tuolin pinta ei hengitä lainkaan. Myös kädet hikoilevat pehmustetuissa käsinojissa. Voin vain kuvitella, miten uskomatonta tässä on istua seksihelteillä.

Toinen miinus on annettava niukoista säädöistä. Ainut säätönamiska on tuolin korkeuden säätö. Kallistuksia ei ole.

Tämä keppi vastaa yksin säädöistä.

Selkänoja sentään taipuu hieman, muttei merkittävästi. Lisäksi tuolin painoraja on vain 90 kg, joten todellinen e-urheilija ei saa edes istua tässä romahdusvaaran vuoksi. Samoin parittelua ei tule tuolissa harjoittaa. Jos lapsi istuu 80-kiloisen istujan syliin, ollaan jo riskirajoilla. Erikoista, että painoraja on niin pieni.

Miinusta on annettava vielä muoviosista. Tuolin muovi on halvinta mahdollista ja täten varsin heikon oloista. Pyörät ovat todella rapeaa plastiikkia, joten jo pienikin rullaaminen saa aikaan sellaisen olon, että mahtavatko pyörät pyöriä enää lainkaan kahden vuoden kuluttua… tiedä häntä, nähtäväksi jää. Toisaalta, eipä tuolin hintakaan ole kovin korkea.

Pyörissä olisi toivomisen varaa, mutta toistaalta, harvoin ne joutuvat äärikoetukselle.

Onko se hyvä?

L33T Encore Gaming Chair on ihan kaunis. Siinä on mukava istua eikä noin 80–150 euron hintalappukaan ole mikään raju. Sen niukat säädöt, hikoilemaan pistävä pintamateriaali ja heikon tuntuiset muoviosat on kuitenkin syytä pitää mielessä tuolia ostettaessa. Sen paras puoli on suuri selkänoja, joka saa tunteen lähes valtaistuinmaisesta istumisesta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
L33T Gaming Encore
Edellinen artikkeliYle Areenassa jännitetään viikonloppuna suomalaisten PUBG-eSports-menestystä
Seuraava artikkeli21 uutta huikeaa Red Dead Redemption 2 -yksityiskohtaa, joita et ehkä ole huomannut
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
l33t-gaming-encore-pelituoli-arvosteluL33T Encore Gaming Chair on ihan kaunis. Siinä on mukava istua eikä noin 80–150 euron hintalappukaan ole mikään raju. Sen niukat säädöt, hikoilemaan pistävä pintamateriaali ja heikon tuntuiset muoviosat on kuitenkin syytä pitää mielessä tuolia ostettaessa. Sen paras puoli on suuri selkänoja, joka saa tunteen lähes valtaistuinmaisesta istumisesta.