Mainos

USB- ja ulkoisten kovalevyken kätevyys on lyömätön. Niiden ongelmana on kuitenkin tähän saakka ollut nopeista USB 3 -porteista huolimatta ärsyttävä hitaus. Data siirtyy ihan ok-vauhtia, mutta työskentely nopeutta vaativissa toimenpiteissä, esimerkiksi videotuotannoissa kannettavalta USB-kovalevyltä on rasittavan hidasta.

Nyt SanDisk tarjoaa tähän ongelmaan uusia tuotteitaan. SanDiskin syksyllä julkistettu kannettava, verkkojohdoton SSD-kovalevy kantaa nimeä Extreme 900 Portable SSD. Se on laite, joka toimii mainospuheiden mukaan jopa 9x nopeammin kuin kilpailijansa.

Iloksemme voimme todeta, että väite on totta. Extreme 900 on huomattavasti nopeampi kuin normaalit, verkkovirrattomat kannettavat kovalevyt, mutta tällöin myös vastaanottopäässä on oltava USB 3.1 -liitin. Jos liitin löytyy PC:n kyljestä, on nopeus nautinnollinen ja edellämainittu videotyöskentely 4K-materiaalilla on ihanan jouhevaa.

Myös valtavien tiedostojen siirto on vikkelää. 64-gigainen klimppi siirtyy totutun 30 minuutin sijaan noin kolmessa minuutissa tietokoneen sisäiseltä SSD-kovalevyltä SanDiskin kannettavalle SSD:lle. Ajan säästö on valtava. Data kulkee molempiin suuntiin 850 mb sekunnissa.

Mainos

SanDisk on varustanut kovalevynsä myös iskunkestävyydellä ja tärinäsuojalla. Saimme arvostelukappaleeksi vain yhden, joten emme voineet heitellä sitä mielin määrin tai ajaa panssarivaunulla ylitse, mutta hyvin pienet kolahdukset ja ravistelu eivät vaikuttaneet kovalevyn toimintaan mitenkään. Testikovalevy myös putosi noin 30 cm:n korkeudelta lattialle, eikä tällä ollut vaikutusta kovalevyn toimintaan.

Lisäksi SanDisk tarjoaa kovalevyn ostajalle salaussoftan ilmaiseksi, jonka avulla tiedot voi kryptata kovalevylle ”holviin”. Salaussofta on pätevä, mutta kuten tiedämme, verkkorikollisuus on aina vain yhden askeleen kehityksen perässä.

900-mallin SSD-kovista saa kolmessa koossa: 480 gb, 960 gb ja 1,92 tb.

Laitetta saa Suomesta mm. Jimm’s PC-Storesta, jossa 480-gigaisesta saa pulittaa 360 euroa ja kaksiteraisesta lähemmäs tonnin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
SanDisk Extreme 900 Portable SSD -laite
Hinta
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Heavy Rain Remastered
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: The Division
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
laitearvio-sandisk-extreme-900-portable-ssdUSB- ja ulkoisten kovalevyken kätevyys on lyömätön. Niiden ongelmana on kuitenkin tähän saakka ollut nopeista USB 3 -porteista huolimatta ärsyttävä hitaus. Data siirtyy ihan ok-vauhtia, mutta työskentely nopeutta vaativissa toimenpiteissä, esimerkiksi videotuotannoissa kannettavalta USB-kovalevyltä on rasittavan hidasta. Nyt SanDisk tarjoaa tähän ongelmaan uusia tuotteitaan. SanDiskin...