Mainos

Kun hiireltä vaaditaan tarkkuutta ja muokattavuutta, on vaativan käyttäjän sijoitettava euro jos toinenkin Bilteman oletushiirtä parempaan vekottimeen – testasimme Logitechin uuden sikakalliin superhiiren.

Langattomana ja langallisena toimiva, täysin muokattava Logitech G900 edustaa pelihiirten eliittiä. Sen muotoilu on teknofuturistinen, Transformers-möykky, mattamustan grippipinnoitteen kera.

Hiiren tärkein ominaisuus on sen kädettömyys – tai kädellisyys. Hiirtä voi nimittäin käyttää sekä oikeankätisenä että myös vasenkätisenä. Tämän johdosta mukana toimitetaan nippu nappeja, jotka voi asetella ympäri hiirulaista itselle optimaaliseksi.

Mainos

Kustomoitavuuden visuaalisinta antia ovat sateenkaaren väreissä välkkyvät ledit, joilla hiiri muistuttaa yksin pöydällä lojuessa joulukoristetta. Ledeistä tietysti riemastuvat eniten ne pelaajat, joiden atk on muutenkin somistettu ledivaloin. Led-valoja voidaan säätää manuaalisesti oman softan avulla. Samaisella softalla säädetään nappulat ja voidaan tarkkailla esimerkiksi virta-asetuksia.

Tarkkuutta ja viiveettömyyttä

”2,4 gigahertsin langattomalla teknologialla ja yhden millisekunnin raportointinopeudella toimiva Logitech G900 on käytössä täysin viiveetön ja suorituskykyisempi kuin kilpailijoiden langalliset ja langattomat hiiret.”

Näin sanoo Logitechin mainoslause. Se pitää paikkaansa. Hiiri on todella tarkka ja viiveetön. Mutta niin on monet muutkin pro-hiiret. Eron huomaavat vain todelliset ammattilaiset ja 4K-resoluutiossa pelaavat pelaajat. Tavallisen pulliaisen 1080p-resoluutiossa tapahtuvat fps-räiskinnät tuskin saavat gigahertseistä konkreettista etua.

g900-hiiri

Hiiren herkkyyteen löytyy möykyn päällä oleva oma nipukka. Se säätää hiirtä 200 – 12 000 dpi:n välillä. Mikä sitten on se oikea, se riippuu käyttäjästä. Onneksi testaaminen on älyttömän helppoa.

Langattomana huitoo vuorokauden

Langattomana hiirtä käytettäessä, riittää akussa potkua noin 24 tunniksi – käytännössä siis 2–3 päiväksi – käyttömäärästä riippuen. Lataus suoritetaan USB-kaapelin avulla, joka tekee hiirestä langallisen version. Hiirtä ei siis tarvitse telakoida erikseen lataamoon, vaan käyttöä voi jatkaa vaikka akku loppuisikin. Möykky latautuu noin parissa tunnissa.

107 grammaa painava hiirulainen on todella kiva kädessä. xtv:n testiryhmän toisen testaajan käteen hiiri ei kuitenkaan sopinut. Hänen mielestään vasen- ja oikeakätisyyden yhdistäminen toi mukanaan muotoiluongelman, jolloin kouraantuntuuvuus kadotti kunnollisen otteen. Allekirjoittanut on tottuneempi pelkistettyihin hiirimuotoiluihin, joten itse en kokenut kolleegani kaltaista tunnottumuutta. Kannattaakin siis käydä hipelöimässä eri hiiriä elektroniikkakaupassa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Hintaa Logitechin monsterilla on huimat 200 euroa, joten laitteita kannattaa muutenkin vertailla itse kaupoissa. Tuntuma, muokattavuus, ledit ja tarkkuus kun riippuu hyvin henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Mainos