Laitearviossa Samsung Galaxy S8

Mainos

Massiivinen luuri, paksu hintalappu – Galaxy S8 on todellinen premium-puhelin.

Smasung ja Apple ovat kiistatta tämän planeetan älypuhelinmarkkinoiden kuninkaat. Apple ratkoo arjen haasteita tarjoamalla uuden sukupolven teknisiä innovaatioitaan, mutta Samsung keskittyy ulkonäkö- ja käyttäjälähtöisyysorgasmeihin.

Ulkonäkö hivelee silmiä

Samsungin Galaxy S8 -puhelinta ensimmäistä kertaa katsellessa ei voi kuin ihastella sen ulkonäköä. Puhelin on iso ja kiiltävä. Sen kurvikas näyttö ylettyy yli reunojen, jonka vuoksi design on maagisen oloinen. Näyttö on valtava 5,6-tuumainen Quad HD+ sAMOLED, joka mahdollistaa sen kurvikkuuden. Etenkin iPhoneen tottunut saattaa järkyttyä näytön koosta.

Mainos

Mikä parasta näyttö tukee HDR (High Dynamic Range) -väriskaalaa, eli 10-bittistä väriavaruutta. Tämä saa etenkin leffat ja pelit näyttämään hämmentävän hyvältä. Valitettavasti oikeaa HDR-sisältöä on tarjolla vielä varsin nihkeästi, mutta mikäli Amazon Video -palvelu on omassa käytössä, voi esimerkiksi Grand Tour -sarjaa nautiskella HDR-tasoisena.

Vaikka näyttö onkin suuri, vie iPhone 7 siitä voiton pikseleiden lukumäärässä. Käytännössä eroa ei kuitenkaan huomaa, sillä S8:n näyttö on erittäin tarkka.

Itse käyttöliittymä on tuttua Androidia, jota voi muokata miten haluaa.

Valokuvauksesta puolestaan vastaa uusi 12 megapikselin kamera, joka kuvaa todella laadukasta valo- ja videokuvaa. Etukamera tyytyy kahdeksaan megapikseliin, mutta on laadullisesti erittäin hyvää rumemmankin naaman omakuviin.

Uusia innovaatioita

Uusimmista innovaatioista vastaa silmän iiriksen skanneri, joka mahdollistaa esimerkiksi näppäinlukon avaamisen ilman näpyttelyä. Kuulostaa teoriassa varsin murealta, mutta toimii käytännössä raivostuttavan kankeasti. Puhelimen avausaika nelinkertaistuu tämän kikkailun seurauksena. Käyttää siis ken tahtoo.

Mukana on myös tuttu sormenjälkitunnistin, jonka sijoittelu on Honorin tapaan puhelimen takapuolella, kameran linssin lähellä.

Paikka on epäkäytännöllinen ja jos mahdollista, vielä Honoriakin epäkäytännöllisempi. Sormi nimittäin hipaisee aina samalla kameran linssiä, joka rasvaistuu nopeasti makkaramurskaisten ja majoneesilla kuorrutettujen bisnesporsaiden käsissä. Mitä hyötyä sen jälkeen on kahdestatoista megapikselistä?

Liian suuri yhden käden käyttöön

Vaikka puhelimen design on uljas ja varmasti tämän hetken kaunein, on se aivan liian suuri yhden käden käyttöön. Samsung on onneksi tehnyt puhelimeen ominaisuuden, jolla siitä voi tehdä yhden käden käyttöön sopivan, mutta se rajoittaa näyttöalueen käyttöä.

Iso ja kallis, mutta niin hyvä

Samsung Galaxy S8 on todella laadukas ja hyvä luuri – tai siis taskutietokone. Se pitää sisällään markkinoiden tehokkaimman prosessorin ja 4 gigaa RAM-muistia. Akku kestää helposti päivän ja puhelin latautuu yllättävän nopeasti. Myös virransäästöominaisuudet ovat loistavat.

Iltaisin silmiä ja aivoja rasittava sinistä valoa on mahdollista rajoittaa manuaalisesti jopa todella voimakkaasti.

Suuri näyttö tarjoaa mannaa erityisesti elokuvia puhelimella katsovalle ja pelejä pelaavalle.

Miinuksina mainittakoon ärsyttävä kasvontunnistus, kallis, noin 800 euron hintalappu, yhden käden käyttökelvottomuus ja iCloud-tyylisen synkkapalvelun puute. Muuten S8 on premium-luuri, joka iPhone-fanaatikonkin kannattaa koeajaa.

Mainos