Mainos

Logitechin kesällä julkaistu G29-rattipoljinpaketti on ajomiehen paras kaveri – olipa alustana sitten PS3, PS4 tai PC.

Driving Force G29 kilpailee konsoli- ja PC-rattien keskiluokassa, tarjoten pelaajalle hämmentävän hyvän ajoelämyksen. Ratin muotoilu noudattelee oikeidenkin autojen rattitrendejä, leveillen suoralla alaosallaan. Ratin pinta on mattainen, josta saa hyvän otteen, mutta kättä voi myös liu’uttaa vaivatta.

Polkimia on kolme; kaasu, jarru ja kytkin. Polkimien ajotuntuma on hyvä, muttei aivan realistinen. Kaasu voisi olla hitusen kevyempi. Jarruakin saa painaa kunnolla, mutta kyllähän sitä runnoisi raivolla, vaikka se keveämpi olisikin. Jalkatilasta löytyy myös erillinen kytkin, jota on kiva hyödyntää kunnollisissa simulaattoreissa, esim. Assetto Corsassa, American Truck Simulatorissa ja iRacingissa.

Mainos

Eniten kytkimestä saa riemua irti H-vaihdekepin kepittelystä, mutta sellaisen joutuu ostamaan lisävarusteena.

logitech-driving-force-g29-by-kristian-eloluoto-05

Myös itse ohjauspyörässä on pieniä harmittavaisia tekijöitä, jotka ovat ok toisille, muttei toisille. Näitä ovat esimerkiksi vaihdekytkimet, jotka pyörivät ratin mukana. Ratin ollessa 180-asetetta kääntyneenä tulee usein lyöneeksi väärän vaihteen silmään. Trust Masterilla on joitain malleja, joissa vaihdekytkimet pysyvät paikoillaan, helpottaen täten ajoa.

Ratin muotoilu hakee inspiraationsa Ford Mustang GT:n keulasta.
Ratin muotoilu hakee inspiraationsa Ford Mustang GT:n keulasta.

Myös nappien sijoittelussa ollaan otettu askel huonompaan suuntaan. Siinä missä halpisratti Driving Force GT loistaa suorastaan loistavalla nappisijoittelullaan, on G29:n kanssa pelatessa todella mietittävä miten ylettää sormillansa joka paikkaan äkillisen tilanteen keskellä. Ongelma korostuu virtuaalitodellisuusajoissa, sillä tällöin pelaaja on sokea oikean maailman napeille.

logitech-driving-force-g29-by-kristian-eloluoto-04

G29:n ohjaustuntuma on mahtava. Tämä tietysti riippuu myös pelistä ja asetuksista, mutta sopivaksi säädettynä se käyttäytyy juuri kuten oikeat ratit. Force Feedback on uskottava ja hiljainen. Ratilla on suorastaan ilo veivata ja sen käyttö koukuttaa.

PS3:n ja PS4:n välillä ei tarvitse kikkailla sen kummempia. Rattiohjaimen muutos konsoleiden välillä tapahtuu yhden vetokytkimen avulla. PC:llä ratti toimii suoraan kunhan vain imeskelee interverkosta Logitechin oman ohjelmiston.

logitech-driving-force-g29-by-kristian-eloluoto-03

Logitechin G29 on noin 500 euron hintainen, mutta sillä saa ratti-poljin-yhdisteen kytkinpolkimella, joka toimii sekä PS3:lla, PS4:llä että PC:llä. H-vaihteen ostoon kannattaa silti varautua henkisesti, sillä ensipyörittelyjen huuman laskettua, H-puikko ja kunnollinen ajotuoli ovat pakollinen hankinta todellisen ajofiiliksen aikaansaamiseksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Logitech Driving Force G29
85 %
Edellinen artikkeliVOD-arvostelu: Vice Principals – 1. tuotantokausi
Seuraava artikkeliTohtori Omituinen sai nivaskan uusia videojulisteita
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
laitearvostelu-logitech-driving-force-g29-ratti-polkimetPienistä muotoiluteknisistä miinuksistaan huolimatta G29 on loistava rattipoljinsetti, jonka ajotuntumaan jää koukkuun.