Nighthawk XR500 -arvostelu – Tarkempaa internetsignaalia pelaajille, jotka eivät pidä lagista

Mainos
Nighthawk Pro Gaming XR500 -reititin on tehty ammattilaispelaajille, jotka haluavat täydellisen kustomoinnin verkkodatan liikkeistä. Laitteen avulla voi reaaliajassa seurata jokaista bitin nytkähdystä verkossa ja priorisoida mitkä laitteet kuluttavat miten paljon dataa ja kaistaa.

Ominaisuus on järjettömän kätevä, helppo ja hauskakin tapa rajata talouden eri laitteet omille kaistoilleen, jolloin verkkoviive pelatessa ei vaikeuta suoritusta vaikka puolisosi olisikin Netflixin saippuasarjakierteessä jo kolmatta päivää.

Mainos

Jerkkua kuin voimamiehessä

XR500 pitää sisällään 1.7 gHz:n tuplaytimisen prosessorin ja 512 mb muistia, joka on kiitettävä määrä reitittimelle. Takamuksen puolelta routerista löytyy viisi Gigabitin Ethernet-paikkaa, joista neljä on lähiverkkoon (LAN) ja yksi etäverkkoon (WAN). Näistä ei mehut lopu rankemmassakaan menossa.

Wi-Fi-reitittimessä on 802.11ac 2,6 Gbps ja on siunattu MU-MIMO-tekniikalla, joka tarkoittaa sitä, että laite keskustelee useamman clientin kanssa samaan aikaan, jolloin saumaton verkkopelaaminen onnistuu ja muistot 1990-luvun lan-partyjen ensimmäisen päivän säätämisestä unohtuu kokonaan. Reititin tarjoaa jopa 1733 Mbit/s:n suuruisen tiedonsiirtonopeuden 5 GHz:n taajudella ja jopa 800 Mbit/s -nopeuden perinteikkäällä 2,4 GHz:n taajudella.

Laitteessa on neljä ulkoista antennia jolloin signaalin vahvuus on sama kuin Seppo Rädyn puristusvahvuus. Kerrottakoon, että se on väkevä. Antennijärjestelmän ansiosta routteri pystyy hyödyntämään kahta erillistä 802.11ac-standardin verkkoympäristöä samaan aikaan, jolloin signaali pysyy vahvana vaikka laitteita olisi useampikin samaan aikaan verkossa.

Kätevä graafinen käyttöliittymä

Käyttöjärjestelmänä toimii DumaOS, mitä on erittäin miellyttävä käyttää. Se toimii selainpohjaisena, jolloin vaikka tabletilla datan reaaliaikainen seuraaminen onnistuu. Dashboard on myös täysin kustomoitava, jolloin saat itsellesi tärkeät ominaisuudet näkyviin ja vähemmän tärkeät piiloon helposti jouhevan graafisen käyttöliittymän ansiosta.

Sisään kasattu QoS (Quality of Service) asettaa pelien vaatiman datan kaikkien muiden tiedonsiirtojen eteen, jolloin peli pyörii aina täydellä potentiaalilla. Yhteyden tukemiseen on olemassa vielä Geo-Filter, jonka avulla yhdistät lähimpiin servereihin lyhentäen pelidatan kulkemaa matkaa. Käytössä on myös listat, joihin voit lisätä mieluisat pelikaverit ja blokata huonon pingin omaavat pelittäjät. Myös VPN -verkko löytyy jolla pidät identiteettisi salassa ja pysyt turvassa DDoS hyökkäyksiltä.

Ulkonäkoltään poikamainen ja futuristinen

Ulkonäöltään XR500 on kuin suoraan scifi-elokuvista ja muistuttaakin enemmän avaruuslaivaa kuin tavallista reititintä. Se on todella hyvä asia kun puhutaan pelireitittimestä. Ei sen pidäkään mukautua sisustukseen ellet sitten ole luolaasi ehostanut pelkästään Star Trek -avaruusrekileikkien mukaisesti. LED-valot vilkkuvat kiivaasti ja valaisevatkin huoneen komeasti pimeällä, mikä joskin saattaa aiheuttaa vaikeuksia nukkumaan mennessä – mikäli siitä hommasta ylipäätänsä tykkää. Valot saa kyllä kätevästi sammutettua laitteen takana olevasta nappulasta jos kouristuskohtauksia alkaa tulla tiheämpään tahtiin. Harmillisesti laitteessa ei ole seinäkiinnitysoptiota.

Laite eroaa aiemmasta Nighthawk X4S AC2600 -reittimestä lähinnä ulkomuodollaan, sekä graafisesta käyttöliitymästä. XR500 on enemmän kustoimoitava ja tehty pelaajille.

Netgear Nighthawk XR500 -verkkoreitittimen voit poistaa vähän yli 300 €:lla useimmista tekniikkakaupoista. Jos tosipelaaminen kiinnostaa niin tämä on reititin on tehty sinulle, eikä se häpeä hintalappuaan.

 

Mainos