Mainos

Oletko koskaan kaivannut datansiirtoa USB-puikosta iPadiin tai tai iPhoneen? Ennen se ei onnistunut, nyt se on helppoa ja data liikkuu vanhempiinkin malleihin.

Miten? SanDisk on ratkaissut asian Connect-muistisupposella, joka sisältää oman wlan-tukiasemansa. Wlan on piilotettu muistitikun korkkiin, jolloin itse muistitikku jää normaaliin USB-siirtelyyn, ilman erillisiä plugareita tai muita turhakkeita.
 
Connectiin ladataan esimerkiksi nivaska laittomasti vertaisverkoista lainattuja leffoja, viimeisimmän kvartaalin bayer poynt -presentaatiot tai Engelbert-ukin 115-vuotispartyjen parhaat klipit. Sen jälkeen Connect irroitetaan atk:sta ja asetetaan korkki paikoilleen. Tämän jälkeen tikku luo oman wlan-pisteensä, joka voidaan kaivaa esiin esimerkiksi taulutietokoneella wlan-yhteydet-valikosta. Laite näkyy heti aktiivisena, mutta valitettavasti tikkua ei voi selata suoraan. Se vaatii erillisen, joskin onneksi ilmaisen sovelluksen, jota kautta puikon sisältöön päästään käsiksi.
 
 
Tämän jälkeen iPadit, -Podit ja -Phonet lukevat Connectia kivuttomasti ja kohtalaisen nopeasti. 1080p-laadulla koodatut elokuvat rullaavat kivasti ja niitä saa yhteen tikkuun pakkausformaatista ja muistitikun koosta riippuen enemmän kuin yhden. 
 
Harmillisesti 4K-videoiden bittivirta on liian jäykkää pyöriäkseen. Yhteys puskuroi lyhyttäkin 4K-laatuista videota huomattavan takkuisesti, joten katsominen on mahdotonta.
 
 
Vielä toistaiseksi Connectia ei pysty kytkemään älytelevisioihin. SDC-aplikaatio puuttuu televisioiden omista sovelluspisteistä, eikä Connectia löydetä edes wlan-haulla. Tämäkin on sääli, sillä kotivideoiden katsominen tv:stä tällä tekniikalla olisi ollut häkellyttävän helppoa. Vuoden kuluttua tilanne varmaan on jo toinen, kunhan vain tikku yleistyy ja tv-valmistajat ja SanDisk heräävät aplikaation tekemiseen.
 
SanDisk Connect on kätevä pieni apuri kun esityksiä pitää näyttää tabletilta tai puhelimelta. Erityisen kätevä se on pitkillä auto-, lento-, juna- tai laivamatkoilla, jossa netin saatavuus on heikompaa, eikä esimerkiksi Netflixiin pääse käsiksi. Tällöin ohjelmia ja elokuvia täyteen ladattu Connect viihdyttää lapsia tai itseä monta tuntia, ilman häiriöitä.
 
Connect on kokeilemisen arvoinen puikko, mutta aivan vielä sen potentiaalista ei saada läheskään kaikkea irti.
Mainos